• PRO TV
  • INTERVIU EXCLUSIV Mihail a lansat un nou album! Totul despre pasiuni, carieră și omul din spatele pieselor

INTERVIU EXCLUSIV Mihail a lansat un nou album! Totul despre pasiuni, carieră și omul din spatele pieselor

INTERVIU EXCLUSIV Mihail a lansat un nou album! Totul despre pasiuni, carieră și omul din spatele pieselor

Mihail este artistul care în 2015 reușea să cucerească o țară întreagă datorită melodiei „Mă ucide ea”. Câțiva ani mai târziu, cântărețul a devenit un om de succes în industria muzicală românească și a reușit să își lanseze chiar și un nou album, la începutul anului 2023! Într-un interviu EXCLUSIV, Mihail ne-a vorbit despre carieră, pasiuni și le-a transmis cititorilor o serie de sfaturi prețioase!

Bună, Mihail! Ne bucurăm că ai acceptat să discuți cu noi despre proiectele tale viitoare! Ce faci? Cum te simți în această perioadă?

Salutari! E greu sa descriu cum ma simt in perioada asta. E un mix interesant de emotii si excitement. Desi au trecut niste ani de cand fac asta, odata cu lansarea albumului, mi-am dat cumva voie sa ma simt putin ca un incepator.

Știm că ai lansat un nou album, ne poți spune te rog care este numele și povestea acestuia?

Am lansat To Whom We Return la finalul lunii februarie. El a luat nastere intr-o perioada a mea de auto-izolare, cand la inceputul anului 2019 am deci sa ma retrag o luna intr-o cabana, in padure, ca sa realizez exact ce as vrea sa fac mai departe. Cele 30 de zile pe care trebuia sa le petrec initial acolo s-au transformat in 9 luni, timp in care au luat nastere majoritatea pieselor. Altfel, albumu are o poveste lunga si frumoasa in spate, pe care lumea cel mai usor o va descoperi ascultand muzica.

Cât timp ai alocat pentru crearea noului album?

Mult :). E greu sa cuantific exact perioada, pentru ca au fost multe incercari pana am ajuns sa intelegem la ce lucram, de fapt. Dar calculand de la “retragerea” mea in padure, sa spunem 3 ani.

Ne poți oferi câteva nume de piese care se vor regăsi pe noul album?

Sunt 9 piese pe album, 4 dintre ele fiind deja lansate in decursul ultimului an - MoonTalks, Chosen One, Slow Train si Anais.

Noul album conține exclusiv piese în română/engleză sau vrei să ne surprinzi și cu o piesă în rusă?

Surpriza vine din alta parte :) Unul dintre single-urile de pe noul album - MoonTalks - este o piesa care nu are o limba anume. Si, surprinzator, e piesa pe care o canta cei mai multi oameni la concerte.

Știm povestea piesei „Mă ucide ea” și ce te-a inspirat să compui acele versuri. Acum, pentru că urmează să îți lansezi următorul album, am vrea să aflăm ce te-a inspirat de această dată.

Cred ca este un studiu de caz interesant sa compari 2 momente atat de diferite din viata unui artist prin perspectiva pieselor pe care le-a scris in acele momente. Temele de pe album au luat nastere din trairi foarte diferite fata de “Ma ucide ea” - cunoșterea mai aprofundată a vieții, a naturii umane, drumețiile, călătoriile, toate amplificate de acel timp petrecut singur în pădure. Dorința mea cea mare a fost cunoașterea de sine prin acest album și explorarea sunetelor, a emoțiilor, alaturi de dorința de a face ceva cat mai apropiat de adevărul meu artistic.

Ai foarte multe piese în care cânți despre iubire. Există o persoană specială în viața ta căreia îi dedici aceste versuri romantice?

Chiar dacă o mare parte a pieselor mele au o tenta de romantism, cred ca cele mai multe sunt dedicate unei mari iubiri pentru viata si momentul prezent. Dar da, de a lungul experienței mele de muzician am întâlnit câțiva oameni dragi, care au fost sursa mea de inspirație si cărora le am închinat câteva piese.

Există și colaborări cu alți artiști pe noul album? Dacă da, ne poți oferi câteva nume? Dacă nu, cu ce artist de la noi din țară/international ți-ai dori să lansezi o piesă pe viitor?

Momentan am pastrat “recordul” de a nu avea nicio colaborare. Dar lucram deja la cateva pentru viitorul apropiat.

Compui, cânți și am aflat că ești pasionat și de pictură. Te-ai gândit vreodată să organizezi un concert în care să îți și expui operele de artă?

Artele vizuale au fost tot timpul ceva cu care am cochetat. Am petrecut foarte multi ani din viata mea studiind pictura si fotografia, iar in prezent “intretin” aceste pasiuni fiind foarte implicat pe partea de regie si scenariu a clipurilor pe care le lansez. Dar implicarea mea in muzica este atat de mare incat mi-e greu sa ma vad expunand orice alta latura artistica in viitorul apropiat. Dar niciodata nu spun nu :).

Care este diferența dintre Mihail omul și Mihail artistul?

Odata cu trecerea anilor, devine din ce in ce mai greu să distingi artistul de om. Desi par atat de asemanatori, sunt totodata atat de diferiti incat e greu sa tragi o linie de mijloc. Artistul il impinge de la spate pe om, care ar prefera mai degraba sa-si petreaca timpul in natura, uitandu-se la tot ce-l inconjoara, dar in majoritatea timpului ajunge “arestat” la studio.

Le poți transmite un mesaj cititorilor PRO TV care te apreciază?

Oprește-te din fuga, inspiră , adu-ți aminte , fa pace cu tine si continua sa faci ceea ce iubesti. Ne vedem in fata scenei.

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni