• PRO TV
  • Elevii români, premianți la Campionatul Mondial de Robotică FIRST din SUA

Elevii români, premianți la Campionatul Mondial de Robotică FIRST din SUA

Elevii români, premianți la Campionatul Mondial de Robotică FIRST din SUA

Patru echipe de elevi români au obținut premii importante la Campionatul Mondial de Robotică FIRST din SUA. Liceenii din Iași, Pitești, Ploiești și București au concurat împotriva a 190 de echipe din toată lumea și au obținut șase premii.

Patru echipe de elevi au reprezentat România la Campionatul Mondial de Robotică FIRST din Houston, SUA, desfășurat în perioada 19-22 aprilie. Trei echipe s-au calificat în urma etapei naționale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociația Nație Prin Educație. O a patra echipă a ajuns la Mondiale în urma campionatului FTC din India.

Între 19 și 22 aprilie, spectatorii și urmăritorii online au asistat la competiții pline de adrenalină, iar elevii români s-au întâlnit cu cele mai bune echipe de robotică din toată lumea. Echipele noastre au fost admirate de toți participanții, atât grație priceperii lor cât și datorită rezultatelor excelente de anul trecut. 

În 2022, echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câștigând Campionatul Mondial. 

În 2023, elevii români s-au întrecut cu peste 190 de echipe din toată lumea și s-au întors acasă cu 6 premii obținute în SUA.

Cele patru echipe care ne-au reprezentat țara sunt compuse din elevi de liceu din București, Ploiești, Iași și Pitești. Cei 4 finaliști Dean's List sunt din Ploiești, Hunedoara, Focșani și Buzău. Iată premiile obținute de copiii români la Campionatul Mondial din Houston, SUA:

  • MOTIVATE Award WINNER, pentru echipa Ro2D2 (Jemison division) din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazu.
  • MOTIVATE Award 2nd place pentru echipa PEPPERS (Franklin division) din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil
  • DESIGN Award 3rd place pentru echipa TehnoZ (Ochoa division) din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
  • CONTROL Award 3rd place pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa TehnoZ (Ochoa division) 
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)

Cine este Asociația „Nație Prin Educație”

Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de Dana Războiu, în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România - începând cu anul 2016, prin intermediul FIRST Tech Challenge, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară. 

Campionatul Mondial a fost momentul culminant pentru toți elevii implicați în robotică, din toate colțurile lumii. Copiii noștri au luptat cu cele mai bune echipe de robotică din lume și ne-au făcut din nou mândri că suntem români. Au urcat pe podiumul Campionatului Mondial și s-au întors acasă cu 6 premii! Sunt foarte mândră de ei!”, spune Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație. 

Nație Prin Educație este o asociație non-profit fondată de Dana Războiu, care promovează și susține educația STEM pentru elevii de liceu și mentorii lor. Încă din 2016, asociația este Program Delivery Partner Romania pentru programul internațional FIRST Tech Challenge

Asociația dezvoltă și coordonează toate aspectele proiectului care privesc echipele FTC din România, organizând anual competiții regionale și naționale, dedicate elevilor de liceu. 

Nație Prin Educație susține elevii prin resurse materiale, organizarea unor cursuri online, tabere de vară, schimburi educaționale și culturale, delegația română pentru World Championship and FIRST Global robotic Olympics, având ca scop crearea de oportunități educative pentru elevii de liceu români. Mai multe detalii despre Nație Prin Educație aici.

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni