• PRO TV
  • Soluții pentru combaterea problemei gunoiului în România, într-o campanie AER

Soluții pentru combaterea problemei gunoiului în România, într-o campanie AER

Soluții pentru combaterea problemei gunoiului în România, într-o campanie AER

 Situația gunoaielor aruncate la întâmplare în locuri publice, spații verzi și pe toate șoselele din România nu mai este de ceva vreme un mister pentru nimeni. Mormanele de gunoaie își pun amprenta asupra țării noastre mai mult decât ne închipuim, îngropând-o în pet-uri, doze și mucuri de țigară. 

Adeseori, ne petrecem timpul într-un mediu poluat și murdar, deși Constituția României, prin articolul 35, ne spune că avem dreptul la un mediu sănătos.

   Asociația AER lansează inițiativa Karma vrea un mediu curat și #fărăgunoaie, printr-o petiție care cere Guvernului României să garanteze respectarea acestor drepturi. 

   Construită pe un fir narativ amuzant, campania prezintă clar relația cauză – efect: atunci când arunci gunoiul la întâmplare, s-ar putea să existe o consecință directă, chiar asupra ta. Dintr-un spot publicitar, dar și prin content dedicat TikTok și YouTube, aflăm cum stă treaba cu Karma și cum îi pedepsește pe cei cărora nu le pasă de propriul gunoi. 

  ”Trăim și călătorim prin România. Avem în fața noastră din ce în ce mai des imagini dezolante ale unei țări pline de gunoaie, care se acumulează de la an la an la marginea localităților, fie sate, fie orașe, pe drumuri sau alte locuri de altfel minunate în mijlocul naturii. Tot plasticul aruncat aiurea afectează de multe ori grav animalele sălbatice și intră deja în lanțul alimentar, ajungând să consumăm chiar echivalentul unui card bancar de plastic pe săptămână.”, spune Andrei Blumer, Președinte AER.

  Te poți alătura și tu inițiativei AER, semnând petiția pe faragunoaie.ro

   Proiect derulat de Asociația de Ecoturism din România în parteneriat cu Asociația Măgura Ecoturistică, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Asociația de Turism Retezat și, cu sprijin financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este acela de a generarea o mișcare civică locală în trei destinații de ecoturism, pentru soluționarea poluării cu deșeuri nedegradabile.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni