• PRO TV
  • Loreen, favorita de la Eurovision, ar putea fi acuzată de plagiat? Cât de tare seamănă piesa ei cu un hit din Ucraina

Loreen, favorita de la Eurovision, ar putea fi acuzată de plagiat? Cât de tare seamănă piesa ei cu un hit din Ucraina

Loreen, favorita de la Eurovision, ar putea fi acuzată de plagiat? Cât de tare seamănă piesa ei cu un hit din Ucraina

În prima semifinală Eurovision 2023, care a avut loc în data de 9 mai, la Liverpool, reprezentanta Suediei s-a calificat în finala competiției. Loreen este considerată favorita ediției de anul acesta. 

Potrivit eurovisionworld.com, reprezentanta Suediei, Loreen, are cele mai mari șanse să obțină trofeul Eurovision în acest an. Cântăreața în vârstă de 39 de ani a câștigat acest concurs internațional în 2012 cu piesa „Euphoria”. În 2023, pe scena de la Eurovision, ea va cânta melodia Tattoo. Piesa a fost îndrăgită de internauți din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, unii spun că aceasta seamănă foarte tare cu piesele altor artiști. Drept dovadă, pe youtube au apărut mai multe filmulețe în care artista este bănuită de plagiat. Oamenii spun că piesa „Tattoo” seamănă cu un cântec din repertoriul artistei ucrainene Mika Newton - „V plenu” (В плену). Mika a participat în 2011 la Eurovision, iar în 2022, la Premiile Grammy,  a cântat alături de John Legend piesa „Free”, aducând un tribut Ucrainei. 

Alții sunt de părere că „Tattoo” este inspirată de la Amaranth - „Skyline” sau de la Adele - „Easy on me”

Cine este Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision 2023

Loreen s-a născut în Stockholm pe 16 octombrie 1983, dar a copilărit într-un oraș mai mic din Suedia, Västerås. Ambii ei părinți sunt din Maroc, iar Loreen este de origine berbero-marocană. A devenit cunoscută publicului suedez după ce a participat, sub numele Lorén Talhaoui, la ediția din 2004 a concursului Idol. 

Sursă foto: Instagram/ loreenofficial, eurovision, Getty Images

Vezi și: 

 


 

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni