• PRO TV
  • Zeci de mii de joburi sezoniere in strainatate. Unde poti sa te angajezi si pe ce salarii

Zeci de mii de joburi sezoniere in strainatate. Unde poti sa te angajezi si pe ce salarii

Zeci de mii de joburi sezoniere in strainatate. Unde poti sa te angajezi si pe ce salarii

Daca esti in cautarea unui loc de munca in aceasta perioada si ai fi dispus sa pleci departe de tara, trebuie sa stii ca oferta angajatorilor de afara pentru romani este in continua crestere. Si cum sezonul estival se apropie, mai mult de jumatate din cele aproape 25.000 de posturi vacante sunt joburi sezoniere, majoritatea in turism, hoteluri si restaurante sau pe vase de croaziera. Nici cei care au o specializare nu trebuie sa dispere, pentru ca exista suficiente oferte de joburi si pentru ei, cele mai multe pentru medici si pentru personal sanitar. Iar salariile in acest caz depasesc si 5.000 de euro pe luna.

Potrivit datelor centralizate de portalul de locuri de munca Tjobs, la inceputul lunii mai, angajatorii din strainatate ofereau peste 24.500 de posture, in 35 de tari diferite.

Intr-un top al departamentelor cu cele mai multe oferte, joburile sezoniere se afla pe primul loc, mai mult de jumatate din oferta regasinduse in domenii precum turism, restaurante sau vase de croaziera.

Astfel, domeniul hoteluri/turism, cei care isi cauta un loc de munca au de ales din 7.780 de joburi, in timp ce in restaurante angajatorii ofera 1.630 de posturi vacante.

Daca iti place sa calatoresti te poti angaja pe un vas de croaziera, unde ai la dispozitie peste 1.000 de locuri de munca. Pe vas, salariile nu deapsesc, in general, 1.500 de euro, dar avand in vedere ca nu platesti cazarea si masa, banii iti raman integral. De banii astia trebuie sa muncesti insa si pana la 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana.

Intra pe www.incont.ro ca sa citesti detalii despre aceste oferte!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni