• PRO TV
  • “Apocalipsa zombie”. Imagini șocante din America: străzile pline de oameni fără adăpost, dependenți de droguri

“Apocalipsa zombie”. Imagini șocante din America: străzile pline de oameni fără adăpost, dependenți de droguri

“Apocalipsa zombie”. Imagini șocante din America: străzile pline de oameni fără adăpost, dependenți de droguri

Mulți dintre noi când se gândesc la viața în Statele Unite își imaginează doar partea pozitivă, pe care o văd în filmele americane. Însă o altă latură a acestei țări este prezentată în mai multe clipuri de pe TikTok. Străzile din mai multe orașe americane, printre care și orașul starurilor de cinema, Los Angeles, sunt pline de oameni ai străzii, dependenți de droguri.

Imagini filmate pe străzile din Philladelphia sau chiar la Hollywood, pe celebrul Walk of Fame, arată realitatea cruntă din unele orașe americane. Sute de oameni fără adăpost stau în poziții bizare, aplecați cu capul în jos, ca efect al unor droguri pe care și le administrează.

@streetoflostdreams Poor people everywhere ???? #streetofphiladelphia #philadeplhia #philadeplhi #kensington #kensingtonpalace #kensingtonphilly #usa #usa_tiktok #usa_tiktok #america #american #americanhorrorstory #walkingdead #americandream #foryou #foryoupage #fypシ #viral #pourtoi #nyc #losangeles #chicago #michigan #california #sanfrancisco ♬ son original - American Dream

“America reală”, “Visul American” – scriu cei care filmează aproape zilnic situația de pe străzile din Philadelphia.

“O adevărată apocalipsă zombie, dar guvernul american e de vină”, “De ce nu îi ajută nimeni?”, se întreabă tiktokerii.

@streetoflostdreams Un air de Walking Dead #pourtoi #prt #prtoi ♬ son original - American Dream

Unul dintre cele mai periculoase droguri folosite în prezent se numește “flakka”, cunoscut și sub denumirea “drogul zombie”. Persoanele care folosesc Flakka pot manifesta un comportament bizar și incontrolabil. Deși Flakka este un medicament sintetic relativ nou, datele de la National Institutes of Health (NIH) au arătat că este la fel de puternic ca metamfetamina și are o tendință și mai mare de a dezvolta dependență la cei care îl abuzează.

Presa americană scrie că dependenții de droguri din Philadelphia au răni deschise din cauza drogurilor, care nu se mai vindecă și putrezesc.

Problema a  devenit mai urgentă în ultimii trei ani, deoarece un tranchilizant pentru animale, xilazina, numit și tranq, a devenit o parte mai mare a aprovizionării cu fentanil printre dependenții de droguri din Philadelphia. Xilazina poate provoca răni mari care nu se vindecă, indiferent dacă e injectată, trasă pe nas sau fumată. Infecțiile sunt frecvente și pot duce chiar la amputații, explică CNN.

@thebizzleeffect EyesWideShut #AwarenessMatters #AllInThisTogether #Hope #PrayForThem ♬ The Same Dream - Trent Reznor & Atticus Ross

Oamenii surprinși în imagini par că nu sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor și de abia se pot ține pe picioare.

“Arată ca un oraș al fantomelor”, “Lucrurile scapă de sub control”, mai comentează internauții.

Nici în Los Angeles situația nu este mai bună. La Hollywood, străzile sunt pline de gunoaie și de oameni care dorm pe jos.

@thestreetsofhollywood Streets of Hollywood. #hollywood #hollywoodwalkoffame #homeless #homelesspeople #hollywoodhomeless #streetsofhollywood #touristattraction #tourist #homelesspeoplematter ♬ original sound - HollywoodBlvd

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni