• PRO TV
  • Klaus Iohannis, întrebat dacă e de acord ca elevii să fie testați antidrog la școală. Răspunsul președintelui

Klaus Iohannis, întrebat dacă e de acord ca elevii să fie testați antidrog la școală. Răspunsul președintelui

Klaus Iohannis, întrebat dacă e de acord ca elevii să fie testați antidrog la școală. Răspunsul președintelui

Klaus Iohannis i-a vizitat marți după-amiază pe pompierii răniți în exploziile de la Crevedia, internați la Spitalul Floreasca din Capitală. Președintele României a făcut câteva declarații în fața unității medicale, răspunzând la unele dintre cele mai arzătoare întrebări ale populației.

Klaus Iohannis a fost primit de medicii de la Floreasca în jurul orei 15:00. Șeful statului a intrat în spital și i-a vizitat pe pompierii răniți în exploziile de la Crevedia.

Am întâlnit pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, și medicii, care s-au mobilizat incredibil, rapid de tot. E momentul să ne gândim și la familiile victimelor, că sunt real alături de ei și că fiecare încearcă să vină cu un ajutor”, a declarat președintele la ieșirea din spital. 

Șeful statului este de părere că pompierii și-au făcut bine treaba, din informațiile pe care le deține. El a cerut instituțiilor abilitate să găsească vinovații în acest caz și să ia măsuri pentru prevenirea unor evenimente similare. 


FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Klaus Iohannis, despre elevii testați pentru consum de droguri

Președintele României a fost întrebat dacă este de acord cu testele antidrog în școli, propuse de ministrul Afecerilor Interne (MAI) Cătălin Predoiu după tragedia de la 2 Mai. „Sunteți și dumneavoastră profesor...”.

Este un fapt îngrijorător, foarte îngrijorător, că avem tot ma multe semnale că sunt elevi care consumă substanțe interzise. Și atunci, este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur cu acceptul părinților. Nu putem să stăm, să observăm fenomenul și să nu facem nimic. Ceva trebuie făcut, și să-i educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar și să fim mai fermi și să-i detectăm pe cei care nu înțeleg cu binețe”, a spus Klaus Iohannis. 

Iohannis, președinte în timpul a două mari tragedii

Klaus Iohannis a fost președintele României și în 2015, când a avut loc incendiul de la Colectiv, este și acum, după Crevedia. De atunci și până acum, autoritățile au promis creșterea numărului de paturi medicale dedicate pacienților cu arsuri grave. După exploziile de la stația GPL din Crevedia, românii au aflat că marii arși tot în străinătate trebuie să fie tratați.

Am discutat această chestiune cu conducerea spitalului și ei mi-au spus că lucruri s-au făcut. Progrese există, însă suntem încă departe de ceea ce s-a promis la vremea respectivă. Poate promisiunile au fost prea mari sau, poate, angajamentul unor persoane care trebuiau să miște lucrurile a fost prea mic. Eu cred că mai avem destul de mult de lucru”, a spus Klaus Iohannis.

Vezi toate declarațiile VIDEO mai jos! 



Fotografii: Administrația Prezidențială YouTube/ Inquam Photos - Octav Ganea

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni