• PRO TV
  • 26 de ani de când „Prințesa Inimilor” a murit. Cum s-a produs accidentul care a răpit-o pe Prințesa Diana

26 de ani de când „Prințesa Inimilor” a murit. Cum s-a produs accidentul care a răpit-o pe Prințesa Diana

26 de ani de când „Prințesa Inimilor” a murit. Cum s-a produs accidentul care a răpit-o pe Prințesa Diana

Pe data de 31 august 1997, întreaga lume a primit o veste cutremurătoare: Prințesa Diana a murit în urma unui accident produs în Paris. Vina a fost aruncată asupra regelui Charles al III-lea, fostul ei soț, care este acuzat că a aranjat să fie ucisă, pentru a se putea însura cu actuala lui soție, regina consoartă Camilla, cea care, în timpul mariajului cu Lady D., i-a fost amantă.

În fiecare an, pe data de 31 august, oamenii din întreaga lume, de la mic la mare, își aduc aminte de accidentul rutier în urma căruia Prințesa Diana și-a pierdut viața. Cunoscută ca „Prințesa Inimilor”, aceasta a rămas în memoria oamenilor datorită bunătății ieșite din comun, dar și a schimbărilor benefice pe care le-a produs.

„Cred că trebuie să ne amintim că a fost, probabil, cea mai cunoscută femeie din lumea anglofonă, în afară, poate, de regina Elisabeta a II-a”, mărturisește istoricul Ed Owens.

Prințesa Diana este persoana datorită căreia monarhia britanică s-a schimbat, întrucât a creat o punte de legătură între secolele de tradiție ale familiei regale și noile generații. Deși mulți nu o văzuseră în persoană nici măcar o dată, moartea ei i-a înduioșat, iar peste un milion de persoane au fost prezente la înmormântarea sa.

Accidentul rutier s-a produs în tunelul Pont de l'Alma din Paris, în timp ce se afla în mașină, cu iubitul ei. În urma informațiilor, s-a constatat că șoferul autoturismului nu s-ar mai fi putut concentra la drum, din cauza paparazzilor care urmăreau mașina, lucru susținut și de fiul ei cel mic, Harry.

În anul 1999, o anchetă a ajuns la o altă concluzie: șoferul mașinii se afla în stare de ebrietate și conducea cu viteză, motiv pentru care, a pierdut controlul mașinii. Cu toate acestea, multe dintre persoanele care o îndrăgesc pe Prințesa Diana sunt de părere că viața ei s-a încheiat din cauza Regelui Charles al III-lea, motiv pentru care, nu și-au dorit ca acesta să urce pe tronul Regatului Unit. 

Prințesa Diana avea doar 36 de ani atunci când s-a stins din viață, iar slujba de înmormântare a fost urmărită de aproximativ 2,5 miliarde de persoane. Familia Regală s-a lovit mult timp de criticile cu privire la modul în care a reacționat vis-a-vis de cele întâmplate, dar viața ei continuă să reprezinte un interes pentru un număr impresionant de oameni. 

SURSA FOTO: Getty Images

VEZI ȘI VIDEO 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni