• PRO TV
  • Cum se simte Rona Hartner, bolnavă de cancer în stadiul 4: „Poate Dumnezeu îți găsește vindecări miraculoase”

Cum se simte Rona Hartner, bolnavă de cancer în stadiul 4: „Poate Dumnezeu îți găsește vindecări miraculoase”

Cum se simte Rona Hartner, bolnavă de cancer în stadiul 4: „Poate Dumnezeu îți găsește vindecări miraculoase”

Rona Hartner trece, din nou, prin momente dificile, după ce a aflat că suferă, pentru a doua oară, de cancer. Artista este internată în spital de două luni și urmează tratamentul prescris de medici, sperând să se poată vindeca și de această dată. 

În luna iulie, Rona Hartner a aflat că suferă, din nou, de cancer. De data aceasta, boala a fost descoperită la plămâni, când a ajuns în stadiul patru și nu mai poate fi vindecată.  Artista are, totuși, un motiv de bucurie, deoarece, de la tratamentul urmat acum patru ani, s-au inventat unele pastile care înlocuiesc cunoscutele citostatice, care i-au creat amintiri neplăcute acesteia. 

„Am avut o cădere psihică și, la începutul lui August, am început să țin postul Sfintei Marii, dar nu ar fi trebuit să-l țin ,pentru că te slăbește, dar, când nu ai altă soluție, poate ești iertat că faci astfel de excese și, poate, astfel, Dumnezeu îți găsește vindecări miraculoase.

Poate sunt răsfățată de Dumnezeu, pentru că au trecut 4 ani de la fostul cancer și, acum 2 ani, s-a inventat și tratamentul pentru acest cancer, cu pastile pe celule canceroase. 

Dacă trebuia să trec din nou prin primele citostatice, nu aș mai fi rezistat, pentru că am dezvoltat un șoc anafilactic la unii din compușii citostaticelor de cancer de colon. Aș fi fost fără chimioterapie și fără operație”, a povestit Rona Hartner, în cadrul unui interviu acordat pentru Ciao

Rona susține că s-a îmbolnăvit din cauza stresului și știe ce greșeli au adus-o în acest punct. Artista este de părere că s-a agitat mai mult decât era cazul atunci când apăruseră anumite probleme, ceea ce a permis bolii să recidiveze. 

Cancerul meu chiar așa se numește, cancer de plămâni de nefumător, adică chiar sunt nefumător, nu am mai fumat de 32 de ani. La noi, pe vremuri cântărețele se îmbolnăveau atunci când cântau în baruri unde se fuma, dar, în acest moment, așa ceva nu se mai întâmplă, deci eu acest cancer l-am făcut pe fond de stres”, a mai declarat aceasta.

Rona Hartner crede că ar fi putut depista boala mai devreme, dacă medicii din Franța i-ar fi dat un tratament mai puternic. Fiind convinsă că problema este mai serioasă, a apelat la medicii din România și, după încheierea tratamentului, a aflat că are cancer.

„După ce a dispărut pneumonia, am descoperit că sub aceasta era, de fapt, un cancer și o embolie pulmonară. Poate aș fi putut descoperi asta cu 2 luni mai devreme, dar, în Franța, nu m-a trimis nimeni nici măcar la o radiografie”, a mai declarat artista. 

SURSA FOTO: Facebook I Rona Hartner

VEZI ȘI VIDEO 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni