• PRO TV
  • Bărbatul care a pipăit o jurnalistă în direct, la Madrid, este român. A fost reținut de poliție

Bărbatul care a pipăit o jurnalistă în direct, la Madrid, este român. A fost reținut de poliție

Bărbatul care a pipăit o jurnalistă în direct, la Madrid, este român. A fost reținut de poliție

Un tânăr de 25 de ani, de origine română, a fost reținut de poliția din Madrid, la doar câteva minute după ce a pipăit o jurnalistă care avea o intervenție în direct pentru o televiziune locală. Parchetul provincial din Madrid a cerut ordin de restricție pentru agresor.

Jurnalista Isa Balado, care luni transmitea în direct o știre despre un jaf care a avut loc duminica trecută, a fost atinsă pe fund de un bărbat, în direct. Colegii ei din platou au fost scandalizați și i-au cerut reporteriței să-l filmeze pe bărbat și să-i ceară socoteală pentru gestul său.

Hei, Isa, îmi pare foarte rău pentru ce ți s-a întâmplat. Un idiot vine în direct și îți atinge fundul. Chiar mă enervează”, a spus prezentatorul Nacho Abad, care și-a pus colegii din studiou să sune la poliție.

La doar câteva minute de la apel, bărbatul agresor a fost reținut de poliția din Madrid, sub acuzația de agresiune sexuală. Conform ziarului El Pais și site-ului euronews.com, agresorul este un tânăr de 25 de ani de origine română. El le-a spus oamenilor legii că a atins-o pe ziaristă pe fund din greșeală. Clipul video postat pe YouTube arată altceva. Vezi VIDEO mai jos!


 

Reacții vehemente după agresiunea sexuală în direct

Poliția Națională Spaniolă a publicat imagini din momentul reținerii. Bărbatul a fost încătușat și dus la sediul Poliției Madrid. Vezi poze în GALERIA FOTO de mai sus!

Parchetul provincial din Madrid i-a cerut judecătorului ca persoana denunțată pentru că i-a atins în direct fundul colegei noastre Isa Balado, un ordin de restricție de 300 de metri și interzicerea comunicării prin orice mijloace cu victima”, a anunțat prezentatorul Nacho Abad.

Agresorul a fost eliberat
 

Tânărul a fost eliberat, la solicitarea instanței, pe motiv că nu exista o „situație de risc, nici urgență, nici violență, nici intimidare împotriva victimei”, conform Curții Superioare de Justiție din Madrid, citată de CNN Spania.

Un purtător de cuvânt al Curții Superioare de Justiție a declarat pentru sursa citată că ancheta și procedurile penale vor continua.

Colegii Isei Balado au criticat decizia de a-l elibera pe bărbat. „Aceasta este problema”, a spus prezentatoarea Verónica Dulanto, la postul TV Cuatro, miercuri. „Nici nu a stat 24 de ore acolo (în arest -n. red.)”.

Într-o postare pe Twitter (X), ministrul egalității din Spania, Irene Montero, a condamnat gestul tânărului și a declarat că-i oferă tot sprijinul jurnalistei Isa Balado. 

Ceea ce până acum era normal nu mai este normal. #SeAcabó este strigătul țării noastre de a garanta dreptul la libertate sexuală al tuturor femeilor. Atingerea neconsensuală este violență sexuală și spunem suficient impunității. Tot sprijinul meu pentru @IsaBalado”, a scris aceasta pe rețeaua socială.

Fotografii: capturi YouTube @eldoce

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni