• PRO TV
  • O femeie s-a ales cu toate membrele amputate după ce o bacterie mâncătoare de carne i-a invadat corpul

O femeie s-a ales cu toate membrele amputate după ce o bacterie mâncătoare de carne i-a invadat corpul

O femeie s-a ales cu toate membrele amputate după ce o bacterie mâncătoare de carne i-a invadat corpul

Laura Barajas, o femeie din San Jose California, era să moară în vara acestui an, după ce a mâncat pește contaminat cu o bacterie letală. Femeia, care are un băiat de 6 ani, a rămas fără toate membrele, amputate de medici într-un gest disperat pentru salvarea vieții.

Laura Barajas a ajuns la spital în luna iulie, când i s-a făcut rău după ce a mâncat pește tilapia gătit de ea, cumpărat anterior de la piață. Femeia a intrat în comă profundă din cauza infecției cu bacteria Vibrio vulnificus, poreclită bacteria mâncătoare de carne.

Degetele ei erau negre, picioarele ei erau negre, buza de jos era neagră. Avea sepsis complet și rinichii îi făceau probleme”, a declarat prietena femeii, Anna Messina, pentru Kron4.

Infecția avansa atât de rapid, încât medicii au decis să-i amputeze toate membrele, cel mai afectate de bacterie. Pe 13 septembrie, Laura Barajas a trecut printr-o intervenție grea, la capătul căreia medicii i-au salvat viața, însă au condamnat-o la un trai dependent de asistență socială.


FOTO: Kron4 YouTube

Din cauza problemelor de sănătate ale Laurei, soțul ei a fost nevoit să-și neglijeze serviciul. Prietena lor a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri, pe platforma GoFundMe.com, unde a reușit să sensibilizeze mii de oameni.

Cât de periculoasă este infecția cu bacteria Vibrio vulnificus

Specialiștii atrag atenția că infecția cu bacteria Vibrio vulnificus este mortală. Deși cele mai multe persoane infectate au simptome de diaree, crampe abdominale, stări de vomă, febră și frisoane, în unele cazuri poate interveni decesul. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), din cele 150-200 de cazuri semnalate în fiecare an în SUA, 20% se soldează cu decesul persoanei, în termen de 1-2 zile de la infectare.

Bacteria Vibrio vulnificus trăiește în apele de coastă, inclusiv în ape sărate și salmastre (cu salinitate redusă). Majoritatea oamenilor se infectează cu Vibrio prin consumul de crustacee crude sau insuficient gătite, în special stridii. Unii oameni se infectează atunci când o rană deschisă este expusă la apă sărată sau apă salmastră care conține Vibrio. Oamenii se pot infecta și dacă o rană deschisă intră în contact cu fructe de mare crude sau insuficient gătite.

Fotografii: Kron4 YouTube/Shutterstock

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni