• PRO TV
  • Suma uriașă pe care Simona Halep trebuie să o restituie, după suspendare: „Sunt anulate punctele și banii”

Suma uriașă pe care Simona Halep trebuie să o restituie, după suspendare: „Sunt anulate punctele și banii”

Suma uriașă pe care Simona Halep trebuie să o restituie, după suspendare: „Sunt anulate punctele și banii”

Simona Halep trebuie să restituie o sumă uriașă, după Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a decis suspendarea ei pe o perioadă de patru ani, în urma scandalului de dopaj. 

După ce ITIA a anunțat suspendarea ei pe o perioadă de patru ani, s-a decis ca Simona Halep să returneze suma câștigată la US Open 2-22, turneul la care a fost depistată cu roxadustat. ITIA a cerut ca toate rezultatele înregistrate de Simona Halep în perioada 8 martie 2022- 7 octombrie 2022 să fie anulate.

În acea perioadă, sportiva a câștigat o sumă impresionantă de bani, mai exact, 1.914.002 dolari, obținând, totodată, și trofeul Rogers Cup. Cu toate acestea, Tribunalul a decis să anuleze doar rezultatul obținut la US Open, iar banii câștigați atunci, 80.000 de dolari, vor trebui returnați.

„Toate rezultatele obținute de jucător în competițiile care au avut loc în perioada 29 august 2022- 7 octombrie 2022 sunt anulate, inclusiv trofeele, punctele și banii câștigați”, este precizat în decizia Tribunalului.

Simona Halep continuă să lupte, vrând să demonstreze că nu a luat substanța intenționat, motiv pentru care, a făcut apel la decizia ITIA. Dacă rezultatul va fi același, suspendarea ei se va încheia pe data de 6 octombrie 2026, fiind, deja, suspendată de un an.

Mai mult decât atât, Simona Halep a precizat că toate analizele ei au ieșit negative, motiv pentru care, nu își poate explica decizia luată de ITIA, fiind convinsă că i se face o nedreptate, dar că „totul va ieși la iveală într-o zi”.

În apărarea ei a sărit și Ion Țiriac, sfătuind-o să îi dea în judecată atât pe cei care i-au recomandat suplimentul, cât și pe judecători, deoarece nu au cerut grăbirea procesului de judecată. „E viața ei, iar cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili”, a spus omul de afaceri, într-un interviu. 


Sursa foto: Instagram I simonahalep, Getty Images

VEZI ȘI VIDEO 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni