• PRO TV
  • Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Sportiva poate primi milioane de dolari

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Sportiva poate primi milioane de dolari

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Sportiva poate primi milioane de dolari

Simona Halep nu se lasă și continuă să lupte, pentru a-și demonstra nevinovăția. Fostul numărul unu mondial a dat în judecată compania care a produs suplimentul pe care l-a luat înainte de a fi acuzată de dopaj.

După ce a anunțat că face apel la decizia ITIA, de a rămâne suspendată încă trei ani, tenismena nu se oprește aici și dă în judecată compania din Canada, care a produs suplimentul alimentar care era contaminat. Aceasta este acuzată că s-a dopat la ultimul turneu de tenis la care a luat parte.

Simona Halep a recunoscut că a luat un supliment de colagen, care i-a fost recomandat, dar care conțineau roxadustat, fără ca ea să știe acest lucru. Procesul cu firma de suplimente din Canada a fost, deja, deschis.

Cu toate acestea, conform avocatului sportivei, procesul este unul civil, iar rezultatul nu va avea nicio influență în ceea ce privește decizia de suspendare pe care a primit-o săptămâna trecută. Însă, dacă firma canadiană va fi declarată vinovată, Simona Halep va putea să ceară despăgubiri de milioane de dolari, drept daune morale.

Suspendată încă din toamna anului trecut, ITIA a cerut șase ani de suspendare, dar judecătorii au decis ca aceasta să primească doar patru, deși Halep susține că dovezile pe care le-a adus demonstrează faptul că substanța a ajuns în corpul ei, în mod accidental.

În ziua în care decizia a fost anunțată, Simona Halep a anunțat că va face apel la TAS, în încercarea de a pune punct suspendării. Cu toate acestea, până în prezent, nu a făcut acest lucru. Tribunalul independent susține că Halep a fost găsită vinovată de o încălcare a două articole din regulamentul anti-doping: nereguli în pașaportul biologic și prezența substanței roxadustat, în organismul ei.

„Apel se numește, dar încă nu l-am făcut. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală”, a spus Bogdan Stoica, avocatul acesteia, pentru o redacție de știri.  

 

Sursa foto: Getty Images, Instagram I simonahalep

VEZI ȘI VIDEO 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni