• PRO TV
  • Iluzia optică care dezvăluie dacă ai un coeficient de inteligență peste medie. Tu vezi fructul corect din imagine?

Iluzia optică care dezvăluie dacă ai un coeficient de inteligență peste medie. Tu vezi fructul corect din imagine?

Iluzia optică care dezvăluie dacă ai un coeficient de inteligență peste medie. Tu vezi fructul corect din imagine?

Felul în care creierul tău interpretează această iluzie optică determină, aparent, dacă ești o persoană inteligentă din naștere. Doar cei cu un IQ mare pot depista fructul corect.

Creierul și ochii noștri lucrează împreună pentru a interpreta ceea ce se află în fața noastră  - doar că, din când în când, imaginile pe care le generează nu sunt conforme de realitatea.

Culorile, umbrele și perspectivele ajută creierul să înțeleagă ceea ce ve și să-și formeze o opinie bazată pe indicii - dar dacă acestea sunt construite într-un mod specific, creierul poate fi indus în eroare. 

Ceea ce este surprinzător este că doi oameni pot privi aceeași iluzie optică și pot vedea două lucruri complet diferite. 

În această iluzie optică, cititorii sunt provocați să depisteze fructul corect, printre toate acele linii și culori. Conform cercetărilor publicate în Current Biology, oamenii cu un coeficient de inteligență mai mare sunt capabili să se concentreze pe detalii și să ignore informațiile irelevante cu ușurință. 

Persoanele dotate cu inteligență naturală, care identifică fructul, sunt, conform Instantprint: ”Bune la capitolul comunicare, organizate, incredibil de curioase, pregătite pentru orice. La locul de muncă, sunt colegi minunați, de încredere”. 

Așadar, tu poți să vezi fructul? Răspunsul corect este ”măr”.

Foto: instantprint

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni