• PRO TV
  • Călin Donca, mesaj pentru cei care îl cred vinovat: „Procesul penal nu se poate desfășura în mass-media”

Călin Donca, mesaj pentru cei care îl cred vinovat: „Procesul penal nu se poate desfășura în mass-media”

Călin Donca, mesaj pentru cei care îl cred vinovat: „Procesul penal nu se poate desfășura în mass-media”

Afaceristul Călin Donca, celebru în mediul online, a transmis un mesaj pe Instagram chiar în mijlocul procesului juridic în care se află. 

Călin Donca este acuzat de înșelăciune și manipularea pieței de capital după ce a convins mai multe persoane să investească într-o criptomonedă creată de el. Omul de afaceri le garanta investitorilor că vor obține câștiguri de 100 de ori mai mari, dar acest lucru nu s-a dovedit. În schimb, bărbatul ar fi obținut 700.000 de dolari.

Călin Donca, mesaj pentru public direct din spatele gratiilor

Prin intermediul echipei sale de avocați, Călin Donca a ținut să ofere câteva precizări în ceea ce privește situația lui actuală. Omul de afaceri a transmis, prin postarea respectivă, că arestarea preventivă este o măsură procedurală temporară și nu afectează prezumția de nevinovăție.

De asemenea, acesta a susținut că are încredere totală în justiție și că procesul penal nu se poate desfășura în mass-media.

„Precizări privind situația juridică actuală a lui Călin Donca. Pentru corecta informară a publicului în legătură cu situația juridică în care se află Călin Donca facem următoarele precizări: Călin Donca este arestat preventiv într-o cauză penală, aflată într-o etapă incipientă a urmării penale care presupune stârngerea de probe în vederea aflării adevărului și lămuririi cauzei sub toate aspectele. Arestarea preventivă reprezintă doar o măsură preventivă care se poate dispune temporar din rațiuni procedurale, fără a aduce atingere prezumției de nevinovăție de care Călin Donca beneficiază până la soluționarea definitivă a cauzei penale.

La acest moment preocessual nu se poate stabili nevinovăția lui Călin Dona care înțelege să uzeze de toate componentele dreptului la apărare, fiind primul interesat să contribuie la aflarea adevărului în cauză. De asemenea, facem apel la corecta înțelegere a faptului că procesul penal nu se poate desfășura în mass-media. Călin Donca are încredere toatală în justiție și împreună cu apărătorii săi face toate eforturile pentru a-și dovedi nevinovăția cât mai curând posibil”, a transmis Călin Donca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calin Donca (@calindonca)


Foto: Instagram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni