• PRO TV
  • Călin Donca a transmis un nou mesaj din spatele gratiilor. Ce s-a întâmplat cu banii investitorilor săi: „Toți banii au fost...”

Călin Donca a transmis un nou mesaj din spatele gratiilor. Ce s-a întâmplat cu banii investitorilor săi: „Toți banii au fost...”

Călin Donca a transmis un nou mesaj din spatele gratiilor. Ce s-a întâmplat cu banii investitorilor săi: „Toți banii au fost...”
Sursa: Instagram I doncaorianda

Călin Donca se află, încă, în spatele gratiilor, fiind acuzat de: manipularea pieței de capital, de delapidare, de constituirea unui grup infracțional, dar și de înșelăciune.

Călin Donca a făcut milioane de euro de pe urma parcurilor fotovoltaice pe care le deține, lucru ce a atras mulți investitori. Printre ei se numără și Dorian Popa, care a declarat că a investit peste 20.000 de euro în afacerea cu panouri fotovoltaice.

Gallery

După ce perioada de arestare preventivă a fost extinsă de la 24 de ore la 30 de zile, Dorian Popa a declarat, de mai multe ori, în mod public, faptul că nu știe ce se va întâmpla cu banii pe care i-a investit, începând să aibă mai multe semne de întrebare cu privire la transparența situației.

La câteva zile de când vlogger-ul a făcut afirmațiile, pe contul lui Călin Donca a apărut un video, în care acesta explică modul în care au fost investiți banii, dar și cum pot fi aceștia recuperați de persoanele care vor să se retragă din afacere.

Pe filmare, milionarul susține că „toți banii au fost investiți corect”, pentru construirea parcului, fiind achiziționate: „terenuri, panouri, structura metalică, materiale auxiliare, manoperă, camere video, acte etc”.

Cum își pot recupera investitorii banii 

Mai mult decât atât, Călin Donca a explicat și modalitatea prin care persoanele care nu vor să mai continue proiectul își pot recupera investițiile. Afaceristul susține că „cea mai simplă soluție” este ca parcurile să înceapă să funcționeze, ceea ce înseamnă atât generarea de energie electrică, dar și generarea de profit.

Ulterior, investitorii care vor să se retragă, după ce parcurile au fost pornite, pot alege să vândă cotă parte către o altă persoană care dorește partea respectivă sau chiar către companie.

Acuzațiile de care Călin Donca s-a lovit nu sunt legate de parcurile fotovoltaice, ci sunt legate de o monedă virtuală pe care a creat-o. Acesta le promitea urmăritorilor că, dacă vor cumpăra moneda, vor câștiga de o sută de ori mai mult decât au investit. De pe urma acestei monede virtuale, Călin Donca ar fi câștigat suma de 700.000 de dolari.

Sursa foto: Instagram I doncaorianda, calindonca

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni