• PRO TV
  • Membrii unei familii s-au înrudit atât de mult, încât pielea lor a devenit albastră. Mărturiile unuia dintre descendenți

Membrii unei familii s-au înrudit atât de mult, încât pielea lor a devenit albastră. Mărturiile unuia dintre descendenți

Membrii unei familii s-au înrudit atât de mult, încât pielea lor a devenit albastră. Mărturiile unuia dintre descendenți
Sursa: Captură video YouTube

Membrii unei familii din Kentucky s-au ales cu o tulburare extrem de rară, care a dus la colorarea pielii lor în albastru, din cauza incestului.

Familia Fugate locuia într-o comunitate izolată din Kentucky și aveau un obicei cel puțin dubios. Membrii acesteia se înrudeau în mod regulat, ceea ce a făcut, în timp, ca pielea lor să devină de culoare albastră. Boala de sânge s-a instalat în anii 1800 și a fost transmisă, din generație în generație, din cauza incestului.

Gallery

​Conform The Mirror, totul a început odată cu Martin Fugate, despre care se spune că s-a născut cu pielea de culoare albastră, fiind abandonat, din această cauză, de părinți. Conform studiilor efectuate, în anul 1960, de către un hematolog, acesta suferea de methemoglobinemie.

În Kentucky, a cunoscut o femeie care suferea de exact aceeași afecțiune, iar patru din cei șapte copii pe care i-au avut au avut pielea de culoare albastră.

În satul în care locuiau, mai trăiau alte patru familii, ceea ce a dus la decenii de incest și, automat, la transmiterea genei methemoglobinemiei, care a dus la colorarea în albastru a pielii multor persoane.

O supraviețuitoare a familiei Fugate a declarat, pentru Daily Mail, că afecțiunea care colorează pielea în albastru este, încă, prezentă, soțul ei, în vârstă de 69 de ani, suferind de methemoglobinemie. Femeia a mai mărturisit că albastrul nu este la fel de accentuat precum a fost cel al strămoșilor, dar, în întuneric, „culoarea pielii sale este de un albastru purpuriu”, iar înaintarea în vârstă a făcut-o să fie din ce în ce mai vizibilă.

Mai mult decât atât, și fiul lor s-a confruntat cu aceeași afecțiune, atunci când s-a născut, dar de care a scăpat până a împlinit vârsta de cinci ani, în timp ce fiica lor a avut pielea de culoare albastră doar câteva luni.

Sursa foto: Captură Video YouTube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni