• PRO TV
  • (P) Timp de calitate în familie: 7 idei uşor de pus în practică

(P) Timp de calitate în familie: 7 idei uşor de pus în practică

(P) Timp de calitate în familie: 7 idei uşor de pus în practică

Familia se număra printre cele mai minunate lucruri de care ne putem bucura în viaţă. Fie că este vorba despre părinţi, naşi, fraţi, surori, copii sau bunici, familia merita întotdeauna timpul şi atenţia noastră. De aceea, este o idee bună să găseşti resursele pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi cel puţin de 2-3 ori pe săptămână.

Timpul de calitate în familie vă oferă posibilitatea de a forma conexiuni mai puternice, de a vă cunoaşte mai bine pe zi ce trece, dar şi de a crea noi amintiri frumoase. Vestea bună este că uneori nici nu trebuie să pleci de acasă pentru a te bucura de timp de calitate cu cei dragi.

Descoperă mai jos câteva idei uşor de pus în aplicare pentru a petrece mai mult timp cu familia:

Seara de cinema acasă

Filmele sunt o super alegere dacă îţi doreşti să petreci timp de calitate cu cei dragi, mai ales că există o varietate mare de titluri din care să alegi, în special pe platformele de streaming. Nu trebuie neapărat să pleci de acasă pentru a te bucura de o seară de cinema, ci poţi organiza una chiar în living.

Ai nevoie doar de un televizor de dimensiunile potrivite, o canapea comodă şi câteva snack-uri gustoase. Un televizor smart este o super alegere pentru serile de cinema şi îţi oferă acces la o mulţime de platforme de streaming populare. Dacă îţi doreşti să urmăreşti filmele la calitate înaltă, optează pentru un televizor Full HD sau 4K. Poţi opta pentru un televizor TCL LED sau pentru TV OLED de la branduri precum Samsung, Philips sau LG.

Gustările fac şi ele parte din experienţa de cinema, însă la tine acasă tu decizi meniul. Poţi servi tacos, nachos, chips-uri, popcorn, finger food sau sandwich-uri alături de cei dragi. De asemenea, meniul de băuturi poate şi el să fie variat, în funcţie de ce aveţi poftă să beţi.

Sesiuni de jocuri

Dacă vrei să te bucuri de timp de calitate în familie fără telefoane sau televizoare, atunci puteţi organiza o seară de jocuri. Serile de jocuri sunt ideale pentru a vă distra şi a povesti împreună, de la mic la mare. Există jocuri ce se pot juca atât de copii, cât şi de adulţi, precum Twister, Scrabble sau Monopoly.

O astfel de seara nu trebuie să implice doar jocuri, ci puteţi să vă bucuraţi şi de o cină gustoasă, pregătită acasă sau comandată. Bineînţeles, asta nu înseamnă că cineva trebuie să petreacă toată ziua în bucătărie. Există o mulţime de preparate gustoase uşor de realizat, asta dacă alegeţi să preparaţi mâncarea şi să nu comandaţi de la un restaurant sau o cafenea.

Plimbări în natură

Natura are o mulţime de lucruri frumoase de oferit, în special când vine vorba de timp de calitate în familie. De aceea, este o idee inspirată să organizaţi o mică plimbare în natură, mai ales dacă vremea este frumoasă. Plimbările în natură nu trebuie neapărat să fie departe de casă. O mulţime de parcuri din oraşele mari oferă locuri cu peisaje frumoase şi încărcate de natură. De asemenea, plimbarea în natură nu trebuie să fie obositoare, aşa că puteţi oricând să vă aşezaţi la un picnic când aţi obosit.

Excursii şi mini vacanțe

Locurile noi te încarca de energie şi te ajuta să scapi de cotidian. Călătoriile sunt şi mai frumoase atunci când le împărtăşeşti cu cei dragi, de aceea nu rata nicio ocazie de a face o excursie sau o mică vacanţă în familie.

Nu trebuie să mergi prea departe. În ţara noastră găseşti foarte multe locuri superbe în apropierea oraşelor mari. Fie că este vorba despre munte, mare, mănăstiri sau sate pitoreşti, cu siguranţă veţi găsi o locaţie nouă de care să vă bucuraţi în weekend, fără să fie nevoie să petreceţi prea mult pe drum.

Sport şi mişcare

Sportul este o activitate super benefică de care se poate bucura întreaga familie. Activităţile ce implică mişcare sunt numeroase, aşa că ai de unde alege fără prea mare efort. Puteţi să jucaţi tenis, volei, baschet, fotbal, să mergeţi în drumeţii sau să vă jucaţi badminton în parc ori în grădină.

Învăţaţi ceva nou

Nu este niciodată prea târziu să înveţi lucruri noi. Astfel, poţi dedica o zi în familie unui curs din care să învăţaţi cu toţii ceva noi, unui atelier sau unui seminar. Nu trebuie neapărat să fie ceva complicat, dimpotrivă. Puteţi chiar să optaţi pentru cursuri simple şi relaxante, cum ar fi un curs de origami.

Creaţi împreună

Activităţile creative sunt o super idee dacă vrei să te relaxezi şi să petreci timp de calitate cu cei dragi. Fie că alegeţi să cântaţi împreună la karaoke, să încercaţi exerciţii de teatru sau să pictaţi împreună, astfel de activităţi sunt întotdeauna benefice.

Inspiră-te din ideile de mai sus pentru a organiza activităţi reuşite alături de familia ta, fie că este vorba despre excursii, sesiuni de sport sau seri de jocuri de societate.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni