• PRO TV
  • VIDEO Femei și copii din Israel, răpiți de militanții Hamas care au atacat țara. Rudele lor își strigă disperarea

VIDEO Femei și copii din Israel, răpiți de militanții Hamas care au atacat țara. Rudele lor își strigă disperarea

VIDEO Femei și copii din Israel, răpiți de militanții Hamas care au atacat țara. Rudele lor își strigă disperarea

Războiul declanșat de organizația teroristă Hamas în Israel arată drame de nedescris în rândul civililor din Fâșia Gaza și Israel. În imaginile surprinse în aceste zile de conflict sângeros apar femei și copii răpiți de militanții palestinieni care cer îndurare agresorilor.

Gallery

Imagini filmate la un festival de muzică din sudul Israelului arată sute de tineri care fug din calea atacatorilor Hamas, care au deschis focul în mulțime. Autoritățile israeliene au recuperat cadavrele a 260 de oameni, uciși cu sânge rece de membrii organizației, catalogată teroristă de oficialii de la Tel Aviv.

Totuși, militanții palestinieni islamiști au cruțat multe persoane, cu scopul de a le lua prizoniere. Printre ele se află Noa Argamani și iubitul ei, răpiți de atacatorii Hamas. Familia tinerei a vorbit cu CNN și le-a spus jurnaliștilor că imaginile care au apărut pe internet o înfățișează pe tânără terifiată de agresiunea militanților agresori.

A fost îngrozitor. Înainte de asta aveam încă speranțe că va fi bine, că se va întoarce aici. Dar văzând asta (imaginile - n. red.), că a fost răpită, speranțele mi-au fost spulberate”, a declarat Yaakov Argamani, tată fetei. Vezi VIDEO mai jos!

View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn)

Numele ei este Noa. Crima ei a fost că s-a dus la un festival de muzică din sudul Israelului. A fost răpită de teroriștii Hamas. Chem comunitatea internațională să acționeze împotriva acestei crime de război vicioase și să se asigure că toți israelienii se vor întoarce acasă în siguranță”, a scris pe rețeaua X activistul pentru pace Hananya Naftali.

Mama fetei, Leora Argamani, i-a transmis un mesaj de încurajare, cerându-i să fie puternică, fiindcă se fac eforturi pentru ca ea și iubitul ei să se întoarcă acasă în viață.

A văzut pe internet cum soția și fiicele sale erau luate cu forța de Hamas

Un bărbat din Israel a povestit jurnaliștilor americani că și-a văzut fiicele și soția răpite de Hamas, într-un clip video distribuit pe internet. El a dezvăluit că vorbea cu soția la telefon, când atacatorii au intrat în casa lor și le-a luat ostatice. Conform spuselor bărbatului, familia lui a fost localizată în Fâșia Gaza, cu ajutorul unei aplicații de geolocație de pe telefonul mobil.

Am pierdut contactul cu ele în jurul orei 11:00. Soția mea era la telefon cu mine și mi-a zis că teroriștii Hamas au intrat în casă; apoi convorbirea s-a întrerupt. Mai târziu i-am urmărit telefonul și am aflat că este în Fâșia Gaza, în Khan Younis. Apoi am văzut clipul video care confirmă că soția mea și fiicele mele au fost luate”, a mărturisit bărbatul pe nume Yoni Asher. Vezi VIDEO mai jos!

View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn)

Ministerul de Externe israelian a primit acceptul bărbatului să publice imagini cu soția și cu fiicele sale, în încercarea disperată de a obține informații despre soarta lor.

Această mamă și cei doi copii ai ei mici au fost răpiți și luați ostatici de Hamas. În prezent, ei sunt ținuți captivi de teroriștii Hamas. Familia lor a cerut să distribuim fotografiile. Vă rugăm să ne ajutați”, se arată în mesajul postat de oficialii israelieni pe Facebook.

Conflict sângeros cu peste 1.100 de morți în ambele tabere

Israelul a răspuns dur la atacul infam declanșat de militanții Hamas în cursul dimineții de sâmbătă. Conform oficililor din cele două tabere, peste 1.100 de persoane și-au pierdut deja viețile în urma incursiunilor armate și atacurilor cu rachete. Peste 700 de israelieni au fost raportați decedați, în timp ce în Fâșia Gaza s-au semnalat peste 400 de decese.

Imagini din Fâșia Gaza, unde Armata israeliană a lovit mai multe ținte civile  |  FOTO:  Getty Images

Alte câteva sute de persoane din Israel au fost luate în captivitate de Hamas, pentru a fi folosite ca monedă de schimb sau pentru execuții din răzbunare, notează presa internațională.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a făcut un apel disperat la pace, în timp ce liderii lumii au transmis mesaje diferite. Conducătorii țărilor arabe au felicitat Hamas pentru lovitura dată Israelului, care vine, în opinia lor, după decenii de opresiune împotriva populațiilor arabe din Cisiordania și Fâșia Gaza.

Fotografii: Instagram CNN/Israel IMFA/Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni