• PRO TV
  • Primul român ucis în Israel de rachetele Hamas a servit în Armata israeliană. Mesajul MAE

Primul român ucis în Israel de rachetele Hamas a servit în Armata israeliană. Mesajul MAE

Primul român ucis în Israel de rachetele Hamas a servit în Armata israeliană. Mesajul MAE
Sursa: Getty Images

Autoritățile române au confirmat decesul unui român cu dublă cetățenie, română și israeliană, în urma confruntărilor armate dintre gruparea Hamas din Gaza și Forțele de Apărare ale Israelului.

Gallery

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au anunțat decesul unui cetățean român pe teritoriul Israelului. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, deținea și cetățenia israeliană.

Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului”, a anunțat MAE pe platforma de socializare X (fostă Twitter).

Oficialii români au transmis condoleanțe familiei acestuia, reafirmând totodată suportul autorităților române în conflictul sângeros dintre militanții Hamas și Armata israeliană.

Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel”, se arată în mesajul MAE.

Marcel Ciolacu, mesaj din Bulgaria

Premierul Marcel Ciolacu a aflat de moartea cetățeanului român în timpul vizitei pe care o efectuează în țara vecină, Bulgaria.

România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriului și cetățenilorstatului israelian și îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri și transmit condoleanțe familiilor endoliate. Și noi am primit astăzi vestea, un cetățean, și român, a decedat în aceste conflicte și cred că statul israelian este îndreptățit să își apere țara cu toate forțele”, a declarat premierul.

Imagini terifiante cu femei și copii răpiți de militanții Hamas fac înconjurul lumii. Autoritățile din mai multe state au făcut apel la încetarea ostilităților și la eliberarea persoanelor capturate.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni