• PRO TV
  • Rebecca, fosta iubită a lui Vlad Pascu, a fost trimisă în judecată, după ce a participat la un jaf, alături de alți șase tineri de bani gata. Motivarea Tribunalului București

Rebecca, fosta iubită a lui Vlad Pascu, a fost trimisă în judecată, după ce a participat la un jaf, alături de alți șase tineri de bani gata. Motivarea Tribunalului București

Rebecca, fosta iubită a lui Vlad Pascu, a fost trimisă în judecată, după ce a participat la un jaf, alături de alți șase tineri de bani gata. Motivarea Tribunalului București

Rebecca Lăzărescu, fosta iubită a lui Vlad Pascu, se află în continuare în atenția publicului larg după ce s-a aflat că pe data de 25.05.2022 a fost complice la un jaf, asupra unui coleg de liceu. Abia la data de 12.10.2023, Tribunalul București a confirmat rechizitoriul procurorilor și a dispus începerea judecății.

Gallery

Vlad Pascu este tânărul care, în urmă cu două luni, s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise și a lovit din plin un grup de opt persoane, două dintre ele pierzându-și viața pe loc, în urma impactului puternic. Tânărul, deși a fugit de la fața locului, a fost găsit de polițiștii din Vama Veche și arestat, fiind și acum în spatele gratiilor.

Mama lui Vlad Pascu se află, de asemenea, în închisoare, după ce a încercat să o șantajeze pe fosta iubită a fiului ei: Rebecca Lăzărescu. Fata deținea multe informații despre faptele șoferului teribilist de la 2 Mai, motiv pentru care Miruna Pascu a amenințat-o cu publicarea unor imagini compromițătoare, în cazul în care va oferi declarații în fața procurorilor. 

Tânăra, îndrumată de mama ei, nu a răspuns amenințărilor Mirunei Pascu, ci dimpotrivă, i-a făcut plângere penală pentru șantaj. 

Rebeca Lăzărescu are noi probleme cu legea, după ce a fost complice la jaful unui coleg

Rebecca Lăzărescu nu a scăpat de problemele cu legea, chiar și după arestarea lui Vlad Pascu. Aceasta suportă consecințele faptelor din trecutul ei tumultos și urmează să fie trimisă în judecată pentru complicitate  la tâlhărie, lipsire de libertate, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. 

Practic, la data de 25.05.2022, Rebecca Lăzărescu a ademenit un coleg de liceu în apartamentul unui prieten de-al ei, pentru a-l jefui și amenința. Aceasta știa că tânărul are o afinitate pentru ea, motiv pentru care i-a fost ușor să își ducă fapta la bun sfârșit. 

După ce victima a ajuns la apartament, a fost bătută, amenințată cu un cuțit, pentru a-i fi furate bunurile: un telefon de ultimă generație și sume considerabile de bani. 

Pe data de 12.10.2023 Tribunalul București a confirmat rechizitoriul procurorilor și a dispus începerea judecății într-un dosar în care tânăra este acuzată că a participat la un jaf comis alături de alți 6 prieteni ai ei asupra unui adolescent, notează Ziare.com.

Ce detalii se regăsesc în rechizitoriul procurorilor

  • „Premeditarea modului de săvârșire a faptei: inculpatului (Lăzărescu Rebecca Ioana – n.r.), față de care persoana vătămată (…) avea o afinitate, cunoscută de acest inculpat, i-a revenit rolul de a o conduce pe persoana vătămată în locuința inculpatului (Pîrşoagă Carol George Comnen – n.r.), unde urmau să fie prezenți ceilalți inculpați.
  • A fost ales acest loc de săvârșire a faptei deoarece inculpatul locuia într-un imobil din centrul municipiului București, împreună cu părinții săi, însă i s-a permis folosirea de către aceștia a unui spațiu amenajat în subsolul imobilului, accesul fiind făcut doar pe o scară din curtea imobilului, astfel încât persoanei vătămate i-ar fi fost imposibil să fugă, fiind în mod evident în inferioritate numerică.
  • Pentru a determina persoana vătămată să remită pretinsa datorie, inculpații au avut reprezentarea că nu puteau face acest lucru decât printr-un transfer electronic de fonduri (fie din conturile bancare, fie din aplicațiile de tip portofel de criptomonede instalate pe telefonul persoanei vătămate), astfel încât era esențială cunoașterea parolei de acces în telefonul persoanei vătămate.
  • Inculpatului (Lăzărescu Rebecca Ioana – n.r.) i-a revenit rolul să afle parola de acces în telefon, aceasta putând face acest lucru profitând de apropierea ei de persoana vătămată, care i-a permis să observe ecranul telefonului mobil și să transmită parola, astfel cum reiese din declarația persoanei vătămate, precum și a inculpaților.
  • Inculpații au realizat că nu va fi suficientă amenințarea verbală a persoanei vătămate pentru a o determina să le remită folosul material urmărit, ci era nevoie și de o recuzită corespunzătoare, fiind aduse în acest scop o lamă de cuțit și un baston telescopic.
  • De asemenea, pe parcursul săvârșirii faptei a fost folosită, în mod spontan, de inculpatul (Antonescu Alexandru Andreas – n.r.) și lesa de câine ce se afla în subsolul imobilului, pentru a lovi persoana vătămată.
  • În aceste împrejurări au fost proferate asupra persoanei vătămate amenințări la integritatea fizică, de asemenea aceasta fost lovită cu o curea peste picioare de (Antonescu Alexandru Andreas – n.r.) și amenințată cu un cuțit de (Gavrilă Andrei Marian – n.r.) și cu un baston telescopic de (Nedelcu Antonio Nicu Iulian – n.r.), în scopul deposedării acesteia de un telefon mobil marca iPhone 12 Pro Max (acesta fiind luat prin smulgere din posesia sa de către Pîrşoagă Carol George Comnen), aceste persoane solicitând totodată remiterea de către persoana vătămată a sumei 3.000 de euro.
  • În această perioadă, ceilalți suspecți, (Gavrilă Andrei Marian – n.r.) având asupra sa un cuțit și (Nedelcu Antonio Nicu Iulian – n.r.) un baston telescopic, au lipsit de libertate persoana vătămată (…), atât prin nepermiterea părăsirii locuinței din București, sector 2, dar și prin deplasarea acesteia la locuința din București (…).
  • Suspectul (Lăzărescu Rebecca Ioana – n.r.) a asigurat sprijin la săvârșirea acestor infracțiuni prin aceea că a atras persoana vătămată către locul săvârșirii faptelor și a fost prezentă pe tot parcursul desfășurării acestora, fără să intervină în ajutorul persoanei vătămate, întărind astfel rezoluția infracțională a autorilor, iar ulterior a participat la valorificarea telefonului mobil sustras, primind o parte din suma de bani rezultată.
  • De asemenea, prin furnizarea codului de acces în telefonul mobil aparținând persoanei vătămate, acesta a asigurat sprijin suspectului (Pîrşoagă Carol George Comnen – n.r.) la săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, prin accesarea fără drept a aplicației Revolut instalată pe telefonul mobil iPhone aparținând persoanei vătămate.
  • Fapta a fost urmată de efectuarea următoarelor operațiuni financiare frauduloase, prin această modalitate fiind accesat fără drept sistemul informatic al băncilor victimei: a alimentat contu cu suma de 700 de lei și, totodată, a transferat din acest cont suma de 850 de lei, în contul care o avea ca titular pe (Pîrşoagă Iunia Carmen – n.r.), acesta fiind folosit în fapt de (Pîrşoagă Carol George Comnen – n.r.).
  • Între orele 23:25 și 00:30 ale datei de 26.05.2022, inculpatul (Pîrşoagă) a fost audiat în calitate de martor la sediul D.G.P.M.B. – Secția 6 Poliție, cu privire la faptele sesizate de persoana vătămată, context în care ceilalți 4 inculpați creează grupul Snapchat cu denumirea „5 Gang”, în cadrul căruia aceștia discută cu privire la modalitatea în care ar putea scăpa de răspunderea penală”, se arată în documentul citat.

Rămâne de văzut dacă Rebecca Lăzărescu va fi cercetată în libertate sau dacă va fi plasată sub arest preventiv.

Sursă foto: Știrile PRO TV, Captură ecran/TikTok, Facebook, INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni