• PRO TV
  • Trei bărbați condamnați eronat pentru crimă vor fi despăgubiți de stat după 36 de ani de închisoare

Trei bărbați condamnați eronat pentru crimă vor fi despăgubiți de stat după 36 de ani de închisoare

Trei bărbați condamnați eronat pentru crimă vor fi despăgubiți de stat după 36 de ani de închisoare
Sursa: Getty Images

Alfred Chestnut, Ransom Watkins și Andrew Stewart au fost arestați și condamnați în 1983 pentru uciderea unui coleg de școală. Deși și-au susținut mereu nevinovăția, cei trei au petrecut 36 de ani după gratii. În 2019 au fost eliberați, în urma unor noi probe descoperite, iar acum statul a decis să-i despăgubească cu milioane de dolari.

Autoritățile din Baltimore trebuie să achite nu mai puțin de 48 de milioane de dolari, despăgubiri pentru condamnarea eronată a trei bărbați. Alfred Chestnut, Ransom Watkins și Andrew Stewart au fost condamnați la închisoare pe viață, în 1983, și au stat după gratii 36 de ani. În 2019 ei au fost eliberați, după s-a stabilit că Procuratura a ascuns dovezi clare care indicau existența unui alt vinovat.

Cei trei au fost acuzați de uciderea lui DeWitt Duckett, un adolescent de 14 ani, iar erorile judiciare și declarațiile false oferite de martorii oculari i-au ținut după gratii mare parte din viața lor adultă. Încarcerați la vârsta de 16 ani, cei trei bărbați au fost eliberați la vârsta la care mulți au deja nepoți.

Aceștia sunt bărbați care au intrat în pușcărie adolescenți și au ieșit bunici, în jurul vârstei de 50 de ani”, a declarat Justin Conroy, consilierul juridic șef al Departamentului de Poliție din Baltimore, conform CNN. Cei trei nu sunt singurii încarcerați pentru crime pe care nu le-au comis. Eliberat din închisoare după 38 de ani, un bărbat din SUA i-a iertat pe cei care l-au închis pe nedrept pentru jaf, omucidere și agresiune sexuală.

Alfred Chestnut, Ransom Watkins și Andrew Stewart
Alfred Chestnut, Ransom Watkins și Andrew Stewart, în 2019, când au fost eliberați din închisoare  |  FOTO:  Getty Images

Procuroarea orașului Baltimore, Marilyn Mosby, și-a cerut scuze în numele instituției sale pentru această nedreptate imensă. Ea a promis că va lucra la demararea unor reforme în domeniu, pentru ca astfel de cazuri să nu se repete.

Primarul orașului Baltimore a fost extrem de categoric, când a auzit vestea schimbării verdictului. „Orașul nostru se află într-o poziție în care, în 2023, plătește literalmente pentru conduita greșită a ofițerilor (Departamentului de poliție din Baltimore - n.red.) cu decenii în urmă. Aceasta este doar o parte din prețul pe care orașul nostru trebuie să-l plătească pentru a îndrepta greșelile acestei istorii teribile”, a declarat Brandon Scott, conform sursei citate.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni