• PRO TV
  • Ce spunea Matthew Perry despre dependență și moarte în cartea sa "Friends, iubiri și marele lucru teribil"

Ce spunea Matthew Perry despre dependență și moarte în cartea sa "Friends, iubiri și marele lucru teribil"

Ce spunea Matthew Perry despre dependență și moarte în cartea sa "Friends, iubiri și marele lucru teribil"

Potrivit The Hollywood reporter, Matthew Perry și-a spus reflecțiile asupra dependenței și înfruntării cu moartea în memoriile sale publicate în 2022 - Friends, iubiri și marele lucru teribil.

Starul „Friends” apărea anul trecut ca fiind dornic să renunțe la orice formă de dependență tot restul vieții și apărea optimist cu privire la viitor. Vorbea deschis despre trecut, dar și despre planuri, în timp ce își promova cartea.

Gallery

​Cu doar un an înaine de moartea sa, starul Friends a oferit și un interviu de o oră lui Diane Sawyer legat de cartea sa.

În apariția specială și în alte apariții media realizate pentru a-și promova cartea, Perry a vorbit despre luptele sale din trecut cu dependența, dar a spus că se descurcă bine și părea optimist cu privire la viitorul său.

Într-un interviu separat pentru The New York Times,citat de The Hollywwod Reporter, Perry a spus că a fost treaz timp de 18 luni și a „cheltuit probabil 9 milioane de dolari sau ceva, încercând să devină treaz” după ce s-a confruntat cu dependența de alcool și opioide.

În cartea și promovarea acesteia, Perry și-a amintit cum, în apogeul dependenței sale, în ultimii ani petrecuți pe platourile Friends, lua 55 de pastile Vicodin pe zi. Mai Mult, și-a amintit că mergea în casele deschise pentru a fura pastile din dulapurile cu medicamente ale străinilor.

De asemenea, a vorbit și a scris despre mai multe situații în care a fost aproape de moarte. Mai mult, cartea se deschide cu fraza acum înfricoșătoare că „ar trebui să fie mort”.

Matthew Perry. FOTO

​Actorul a petrecut două săptămâni în comă, urmate de luni de recuperare, în 2018, când a avut probleme mari cu colonul ca urmare a consumului de droguri. Atunci se pare că medicii i-au transmis familiei sale că are „2 la sută șanse să trăiască”

„Am fost pus pe o chestie numită o mașină ECMO, care face toată respirația pentru inima și plămânii tăi. Și asta se numește Ave Maria. Nimeni nu supraviețuiește aici", a spus el. „Au fost cinci persoane puse pe o mașină ECMO în acea noapte și ceilalți patru au murit și am supraviețuit. Deci marea întrebare este de ce? De ce am fost eu acela? Trebuie să existe un motiv.”

În timpul unui eveniment live din New York, la câteva zile după difuzarea interviului cu Diane Sawyer, Perry s-a întrebat dacă era în viață doar din cauza rolului său iubit ca Chandler Bing în sitcomul de succes NBC.

Reamintindu-și pe cineva care i-a făcut resuscitare timp de cinci minute, Perry a spus: „Dacă nu eram în Friends, s-ar fi oprit la trei minute?”

Promovându-și cartea, părea hotărât să nu mai cadă pradă dependenței- după 15 călătorii la dezintoxicare - și să-i ajute pe alții cu luptele de dependență.

De asemenea, a vorbit deschis despre dorința de a se echilibra și de a întemeia o familie.

Deși a mărturisit că nu i-a fost greu să scrie cartea, înregistrarea cărții audio a fost o experiență umilitoare.

„Am citit-o dintr-o înghițitură mare și parcă m-am disociat puțin”, a spus el. „Sincer am spus: „O, Doamne, ce viață oribilă a avut acest om.” Și apoi mi-am dat seama că sunt eu și am fost recunoscător.”

La New York, în noiembrie anul trecut, în promovarea cărții, citat tot de The Hollywood reporter, Perry a spus: „Tipul de mesaj pe care cred că îl transmit cu această carte este să nu renunți. Există ajutor acolo. Am fost ajutat zilnic. Dacă nu aș primi ajutor, nu aș fi stat aici. Totul este să găsești pe cineva care știe mai multe decât tine despre aceste lucruri și să-l asculti.”

FOTO: SHUTERSTOCK/ GETTY/ PROFIMEDIA

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni