• PRO TV
  • Mustar, otet, bors, ulei aromat - preparate in casa, ideale pentru sanatatea ta! Vezi retetele! VIDEO

Mustar, otet, bors, ulei aromat - preparate in casa, ideale pentru sanatatea ta! Vezi retetele! VIDEO

Mustar, otet, bors, ulei aromat - preparate in casa, ideale pentru sanatatea ta! Vezi retetele! VIDEO

Ce au in comun uleiul, sarea, otetul, borsul si mustarul? Preparate in mod traditional, asigura aproape toti nutrientii esentiali. In plus, contin substante care pot anihila compusii cancerigeni, a spus Oana Cuzino la “Ce se intampla doctore?” din 28 mai.

Iata cateva retete 100% sanatoase preparate de bucatarii invitati in emisiunea “Ce se intampla doctore?”.

Indiferent de sortiment, carnea consumata zilnic poate avea efecte devastatoare asupra sistemului digestiv. De aceea ar fi bine sa ne rezumam doar la o portie pe saptamana; indicat ar fi sa fie consumata cu mustar preparat in casa dupa metode traditionale.

Mustar

“Mustarul are capacitatea de a anihila in buna parte acele substante cancerigene care pot fi generate in tractul intestinal si mai ales in colon”, precizeaza prof. dr. Gh. Mencinicopschi, nutritionist.

Peste boabele de mustar zdrobite se pune otet din vin sau vin de calitate, se adauga ulei de masline extravirgin si apa. Ca sa nu se taie dressing-ul, se pune treptal uleiul, iar daca se ingroasa prea mult se pune putina apa rece si putin otet balsamic.
Busuioc, cimbru, salvie si oregano sau coaja de citrice pot fi adaugate in prepararea mustarului.

Otet

Se ia orice suc de fructe si se lasa la fermentat. Nu trebuie neaparat suc de struguri, se pot incerca si sucurile de portocale, fructe de padure, de prune sau zarzare.

Dupa ce se face otetul - incetul cu incetul, amestecati-l cu menta pisata, putin ulei, suc de portocale, lamaie sau lime. Pentru consistenta, este recomandat sucul de rodii.

Ulei aromat
Uleiul se poate imbunatati cu arome deosebite de usturoi, cimbru, busuioc, piper boabe.
Uleiul extravirgin de masline este benefic pentru organism. “Pe langa faptul ca este un ulei gras este si un ulei essential, este singurul ulei care are cele doua calitati - cele nutritionale si cele curative care tin de aromaterapie”, sustine prof. dr. Gh. Mencinicopschi.

Un ingredient surpriza: petale de crizanteme, pe care japonezii le-au introdus prima oara in mancaruri.

Sare aromatizata

Sarea bruta, nerafinata, o sare de roca, de mina si sarea bruta marina, care contine in mod natural iod sunt singurele sanatoase pentru organism si indicate in diete.

Sarea poate fi imbunatatita cu ierburi - rozmarin, ghimbir (scade colesterolul si impiedica producerea arteriosclerozei), cimbru sau altele, dupa preferintele fiecaruia.

Bors
Se prepara din: maia facuta din drojdie si tarate, malai, frunze de visin. Borsul este probioticul ideal! Beti zilnic un pahar cu bors preparat in casa!
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni