• PRO TV
  • Cum poți să faci cumpărături rapide și sigure de Black Friday 2023. Sfaturi utile pentru cei care se pregătesc de Vinerea Neagră

Cum poți să faci cumpărături rapide și sigure de Black Friday 2023. Sfaturi utile pentru cei care se pregătesc de Vinerea Neagră

Cum poți să faci cumpărături rapide și sigure de Black Friday 2023. Sfaturi utile pentru cei care se pregătesc de Vinerea Neagră

Black Friday este cea mai bună perioadă a anului pentru a găsi reduceri la aproape orice. Fie că ești în căutare de articole scumpe, precum televizoare sau console de jocuri, sau vrei doar să cumperi câteva cadouri de sărbători la prețuri mai mici, acum este momentul potrivit pentru a face aceste achiziții. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă când faci achiziții mari într-o singură zi.

Ce trebuie să ai în vedere când faci cumpărături de Black Friday

Să cumperi produse la super ofertă de Black Friday poate fi cu adevărat distractiv, dar, dacă nu ești atent, poți să te trezești că ți-ai cheltuit jumătate de salariu și mai sunt trei săptămâni până la următorul.

Iată câteva sfaturi pentru a face cumpărături de Black Friday, de la cum să te ferești de escrocherii online, până la cum să ai grijă de bugetul tău.

Stabilește un buget de cheltuieli. Fie că faci cumpărături de Crăciun sau cauți doar să cumperi câteva articole de care ai nevoie, stabilirea unui buget este, probabil, cel mai important lucru pe care îl poți face.

Retailerii online își configurează paginile pentru ca oamenii să cheltuie cât mai mult posibil, și, dacă nu ești atent, coșul tău virtual poate deveni rapid mult mai plin decât ai planificat inițial. Bugetul te va limita de la cumpărături fără rost și te va face să îți prioritizezi lucrurile pe care chiar le vrei.

Poți folosi Google Sheets sau Excel pentru a stabili un buget și pentru a urmări cheltuielile în timp real. Astfel, poți introduce toate achizițiile pe măsură ce le faci și să știi câți bani mai ai de cheltuit.

Fă-ți o listă cu ceea ce vrei să cumperi. Unul dintre cele mai mari pericole ale cumpărăturilor de Black Friday este că ofertele tind să fie destul de tentante.

Acum te uiți să îți iei un televizor nou, iar în clipa următoare te trezești că ai pus în coș un set de caserole la reducere.

Acest lucru poate deveni rapid periculos pentru bugetul tău, așa că a face o listă a lucrurilor pe care vrei să le cumperi în avans este o modalitate excelentă de a face față febrei cumpărăturilor.

Compară prețurile. Unul dintre pericolele cumpărăturilor din vânzările de Black Friday este că nu fiecare ofertă este neapărat o ofertă bună. Retailerii apelează la tot felul de trucuri psihologice ca să te îmbie cu reduceri. Dar doar pentru că ceva este redus în prezent nu înseamnă că nu este mai ieftin altundeva sau nu va scădea în preț mai târziu. De obicei, poți compara prețurile produselor la diferiți comercianți cu o simplă căutare pe Google sau folosind o extensie pentru browser.

Majoritatea comercianților mari oferă și politici avantajoase dacă găsești un preț mai mic în altă parte.

Nu ezita în fața unei oferte excelente. Black Friday poate fi o perioadă destul de competitivă pentru consumatori. Deși există oferte și reduceri care rămân constante pe tot parcursul sezonului Black Friday până la Cyber Monday, multe dintre cele mai mari reduceri pot dispărea rapid.

Dacă vezi o ofertă foarte bună la ceva, ar trebui să o obții înainte să se epuizeze. Acest lucru este valabil mai ales la marii comercianți de încredere și la produse vizibil reduse.

Fă-ți propria cercetare. Dacă ai o idee generală despre ce vrei să cumperi de Black Friday, dar nu știi în mod specific ce marcă sau produs să alegi, este foarte important să îți faci propriul research.

Acest lucru poate fi făcut ușor cu câteva căutări simple pe Google, precum "cel mai bun airfryer pentru două persoane" sau "cel mai bun laptop de gaming la preț mic".

De acolo, ar trebui să poți să îți restrângi opțiunile la mărci și modele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Compară specificațiile produselor și prețurile ca să îți faci o idee. Ar trebui să aplici aceeași gândire atunci când găsești o ofertă decentă la un produs, căutând recenzii profesionale ale acelor produse.
Există multe oferte care vin și pleacă destul de regulat, și, cu excepția cazului în care intenționezi să urmărești toți marii comercianți în mod constant, poți să ratezi unele reduceri excelente.

Poate fi coplesitor să ții pasul, dar o modalitate de a evita acest lucru este de a urma o sursă de încredere pentru oferte pe platforma de social media alegere. Urmărește paginile influencerilor în care ai încredere sau chiar a retailerilor ori ale brandurilor preferate ca să fii la curent cu promoțiile.

Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți la curent cu cele mai recente oferte fără a trebui să le cauți constant.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni