• PRO TV
  • Topul personalităților cu cea mai mare popularitate în România - sondaj de opinie | Klaus Iohannis, pe primul loc

Topul personalităților cu cea mai mare popularitate în România - sondaj de opinie | Klaus Iohannis, pe primul loc

Topul personalităților cu cea mai mare popularitate în România - sondaj de opinie | Klaus Iohannis, pe primul loc
Sursa: Agerpres

Klaus Iohannis este cea mai populară personalitate din România, conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Researsch, la cererea News.ro. Ce locuri ocupă George Simion, Marcel Ciolacu, Laura Codruța Kovesi, Diana Șoșoacă și Gabriela Firea.

Notorietatea liderilor politici este primul indicator relevant pentru evaluarea capacității unui lider politic de a candida în alegeri”, este de părere Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research. Compania sa a realizat un sondaj de opinie, în perioada octombrie-noiembrie 2023, care arată cine sunt personalitățile pe care le cunoaște majoritatea populației. Notorietatea ne arată și gradul de încredere al populației în personalitățile zilei.

Pe prima poziție în clasamentul întocmit de respondeți se numără președintele Klaus Iohannis, cu un grad de notorietate de 99,2%. Locurile 2 și 3 sunt ocupate, în ordine, de Gabriela Firea (94%) și Diana Șoșoacă (93,5%). În top 11 apar și Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Vezi mai jos clasamentul complet!

Clasarea președintelui Klaus Iohannis pe primul loc, cu 99% dintre respondenți care declară că au auzit de președintele României, nu este o surpriză. Nici plasarea pe locul al doilea a Gabrielei Firea, fostul primar general și o personalitate activă în spațiul public în ultimii douăzeci și cinci de ani, nu surprinde. Pe de altă parte, faptul că 93,5% dintre respondenți declară că au auzit de Diana Șoșoacă arată capacitatea de virilizare a mesajelor ultra-radicale”, mai spune Remus Ștefureac.

În cadrul aceluiași sondaj, care a măsurat intenția de vot la alegerile prezidențiale 2024, Elena Lasconi se plasează pe locul 4 în topul preferințelor. Cu toate acestea, primărița din Câmpulung Muscel nu a fost numită oficial, de USR, candidată la alegerile de anul viitor.

Nu există nicio legătură cu plasarea Elenei Lasconi pe locul 4 în intenția de vor și scandalul recent dintr-un motiv foarte simplu, culegerea datelor s-a încheiat pe 2 noiembrie, prin urmare nu e nicio suprapunere între cele două evenimente. În ultimele săptămâni, Elena Lasconi se afla pe primul loc, a fost pusă în cap de listă la alegerile europarlamentare și se discuta destul de intens despre propunerea domniei sale în funcția de președinte”, declara atunci directorul INSCOP.

Fotografii: Agerpres

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni