• PRO TV
  • Elena Lasconi, atacată virulent de propria fiică. Ce spune Oana Lasconi despre mama ei

Elena Lasconi, atacată virulent de propria fiică. Ce spune Oana Lasconi despre mama ei

Elena Lasconi, atacată virulent de propria fiică. Ce spune Oana Lasconi despre mama ei

Oana Lasconi, fiica stabilită în Franța a Elenei Lasconi, a lansat un atac dur la adresa mamei ei, în weekend, după ce a aflat că aceasta a votat pentru familia tradițională la Referendumul din 2018. „Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit o homofobă”, spune tânăra într-un mesaj postat pe Instagram, unde a dezvăluit că a luat o decizie categorică în privința mamei ei.

Gallery

Oana Lasconi (31 de ani) s-a declarat „dezgustată” când a aflat că mama ei a votat în favoarea familiei tradiționale la Referendumul din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a declarat Elena Lasconi, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni cu caracter politic.

Fiica ei, care este o susținătoare ferventă a comunității LGBTQ și anticapitalistă declarată, a luat foc când a auzit aceste afirmații.

Sunt absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA, la referendumul Coaliției pentru familie, pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie. Nu pot să descriu durerea pe care o simt, nu numai ca fiică a ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă”, a spus Oana Lasconi pe Instagram.

Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi alteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale, nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat DA pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul. Nu susțin un astfel de om pentru alegerile parlamentare sau prezidențiale”.

Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și, din acest motiv, nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere, din acest moment”, a concluzionat fata. Oana Lasconi trăiește la Paris de 7 ani și, conform propriilor declarații, se întreține singură de 10 ani.

View this post on Instagram

A post shared by Oana (Kandly) (@theonlyoana)

Reacția Elenei Lasconi

După dezbaterea aprinsă iscată în mediul online de afirmațiile ei de sâmbătă, Elena Lasconi a postat un mesaj lung, pe Facebook, în care clarifică poziția sa vizavi de persoanele din comunitatea LGBTQ.

După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta”, a spus Lasconi, fără a face referire la fiica ei.

Elena Lasconi, exclusă de USR de pe lista pentru europarlamentare

Elena Lasconi, care este primarul orașului Câmpulung Muscel din partea USR, nu se va mai afla pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Liderul Cătălin Drulă i-a cerut să se retragă de pe listă și, din declarațiile Elenei Lasconi, reiese că aceasta s-a conformat.

Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.

Atât. Eu îmi continui treaba de primar.
Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private.
Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”, a mai scris Elena Lasconi.

Fotografii: Facebook Elena Lasconi/@theonlyoana

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni