• PRO TV
  • Ce a putut să spună bărbatul care și-a ars mătușa de vie în scara blocului, în fața polițiștilor. Motivul pentru care a ucis-o pe Liliana Popa

Ce a putut să spună bărbatul care și-a ars mătușa de vie în scara blocului, în fața polițiștilor. Motivul pentru care a ucis-o pe Liliana Popa

Ce a putut să spună bărbatul care și-a ars mătușa de vie în scara blocului, în fața polițiștilor. Motivul pentru care a ucis-o pe Liliana Popa

Alexandru Popa, bărbatul de 33 de ani care și-a ars mătușa de vie în scara blocului, a oferit primele declarații despre tragicul eveniment. Acesta le-a dezvăluit polițiștilor inclusiv motivul pentru care a recurs la un asemenea gest macabru.

Gallery

​În cursul dimineții de luni, 6 noiembrie 2023, în zona Crângași, sector 6, București, un bărbat în vârsră de 33 de ani a scos-o pe mătușa lui cu forța din apartament, a stropit-o cu benzină și i-a dat foc chiar în scara blocului pe care aceasta îl administra. La momentul groazei a fost martoră și o vecină, care deși a încercat să o salveze pe Liliana Popa de la calvar, nu a avut nicio șansă în fața agresorului. 

Citește și: Martora crimei din Crângași, declarații sfâșietoare despre calvarul la care a fost supusă Liliana Popa

Imediat după ce și-a incendiat mătușa de vie, Alexandru Popa a constatat că o parte din benzina aruncată pe femeie a ajuns și pe picioarele lui, motiv pentru care, atunci când a aprins focul, s-a accidentat. Acesta a încercat să scape de semnele crimei, însă un echipaj al Secției de Poliție Nr. 25 din Capitală l-a identificat plimându-se prin cartierul Militari, la câteva ore de la incidentul din Crângași.

Ce a declarat Alexandru Popa în fața anchetatorilor

Alexandru Popa a fost adus de polițiștii Secției 25 la audieri. Inițial, bărbatul și-a negat faptele, cu toate că imaginile surprinse de camerele de vederi erau foarte clare, iar el mirosea a benzină și era ars pe picioare. Acesta le-a spus anchetatorilor că adevăratul agresor seamănă cu el, însă că în niciun caz nu a comis el crima, notează Gândul.

În urma acestor declarații, criminalul din Crângași a fost internat, sub pază, la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, după care a fost mutat în Arestul Central.

De ce a decis Alexandru Popa să își ardă de vie mătușa

Ulterior, bărbatul în vârstă de 33 de ani și-a recunoscut fapta în fața instanței Tribunalului București. Acesta a declarat că a decis s-o omoare pe Liliana Popa „pentru că era rea și îl amenința”.

Mai mult decât atât, criminalul a povestit că, după moartea bunicului, tatăl său și sora acestuia, adică mătușa Liliana Popa, au moștenit apartamentul bătrânului. Locuința ar fi rămas în grija mătușii, care ar fi închiriat-o și ar fi încasat singură banii.

De atunci, Alexandru Popa s-ar fi certat de mai multe ori cu Liliana din cauza acestui apartament, reproșându-i pe de o parte că nu primește bani de pe urma lui, iar, pe de altă parte, că nu poate locui nici el în imobil.

Alexandru Popa a fost pus sub acuzare pentru omor calificat prin cruzimi și omor cu premeditare, motiv pentru care riscă să fie condamnat la închisoare pe viață.

Sursă foto: Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni