• PRO TV
  • Aitana, primul model din Spania creat cu ajutorul AI, a ajuns să câștige 10.000 de euro pe lună. Un actor celebru a invitat-o în oraș neștiind că nu este reală

Aitana, primul model din Spania creat cu ajutorul AI, a ajuns să câștige 10.000 de euro pe lună. Un actor celebru a invitat-o în oraș neștiind că nu este reală

Aitana, primul model din Spania creat cu ajutorul AI, a ajuns să câștige 10.000 de euro pe lună. Un actor celebru a invitat-o în oraș neștiind că nu este reală

Aitana, o femeie splendidă de 25 de ani cu părul roz din Barcelona, primește săptămânal mesaje private de la celebrități care vor să se întâlnească cu ea. Problema este ca modelul nu este real, ea a fost creată de un designeri cu ajutorul inteligenței artificiale.

Gallery

Aitana, primul model din Spania creat cu ajutorul AI, „s-a născut” într-un moment dificil. Vara trecută, Ruben Cruz, designerul Aitanei și fondatorul agenției de modelling AI The Clueless, traversa o perioadă dificilă pentru că nu avea destui clienți. 

Cum a luat viață Aitana, modelul realizat cu ajutorul inteligenței artificiale

”Am început să analizăm felul în care lucram și am realizat că multe dintre proiecte erau amânate sau anulate din cauza unor probleme pe care nu le puteam controla”, a povestit Cruz, potrivit Euronews.

„De multe ori era vina influencerului sau a modelului și nu era o problemă de design.”

Așadar, au decis să își creeze propriul lor influencer virtual pe care să îl folosească drept model pentru brandurile care aveau nevoie de serviciile lor.

Modelul virtual poate câștiga până la 10.000 de euro pe lună, potrivit creatorului ei, dar venitul mediu este de aproximativ 3.000 de euro.

Aitana câștigă puțin peste 1.000 de euro pentru fiecare reclamă în care apare și a devenit de curând fața unei companii care vinde suplimente pentru sportivi.

View this post on Instagram

A post shared by Aitana Lopez (@fit_aitana)

Mai mult, Aitana postează poze cu ea pe Fanvue, o platformă online similară cu OnlyFans.

În doar câteva luni a reușit să strângă peste 121.000 de urmăritori pe Instagram, iar pozele ei au zeci de mii de vizualizări și reacții.

Un actor celebru a invitat-o în oraș neștiind că Aitana nu este reală

Modelul pare atât de real încât  a primit chiar și mesaje private de la celebrități care nu știu că ea nu este o persoană reală.

„Într-o zi, un actor latinoamerican foarte cunoscut i-a trimis mesaj să iasă cu el în oraș. Acest actor are în jur de 5 milioane de urmăritori și unii din echipa noastră au văzut serialele de la televizor în care a apărut când eram copii”, a spus Cruz. „Nu știa că Aitana nu există.”

În fiecare săptămână, echipa agenției are o ședință în care discută cum să dezvolte viața Aitanei. Ei decid ce va face în timpul săptămânii, ce locuri va vizita și ce poze va publica pentru a-i ține la curent pe urmăritorii ei din mediul online.
Nu are loc nicio ședință foto, nicio schimbare de garderobă, este nevoie doar de câțiva specialiști în inteligența artificială și design care folosesc Photoshop pentru a face ca Aitana să petreacă un weekend la Madrid, spre exemplu, potrivit Digi24.ro

„În prima lună, am realizat că oamenii urmăresc vieți, nu imagini. Din moment ce ea nu trăiește, a trebuit să o facem să pară mai reală așa încât oamenii să poată empatiza cu ea într-un fel. A trebuit să spunem o poveste”, a spus designerul grafic al Aitanei.

Acesta este motivul pentru care Aitana, spre deosebire de modelele tradiționale care nu își expun de obicei personalitatea pentru a putea fi o „pânză goală” pentru designeri, are o personalitate foarte distinctivă.

„Ne-am gândit mult cum să fie Aitana. Am creat-o bazându-ne pe ceea ce societății îi place cel mai mult. Ne-am gândit la gusturi, hobby-uri și nișe [de piață] care au fost în trend în ultimii ani”, a explicat Cruz.

Sursă foto: Instagram 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni