• PRO TV
  • Când va ajunge în țară Cătălin Cherecheș. Primarul fugar din Baia Mare nu vrea să stea într-o închisoare din România

Când va ajunge în țară Cătălin Cherecheș. Primarul fugar din Baia Mare nu vrea să stea într-o închisoare din România

Când va ajunge în țară Cătălin Cherecheș. Primarul fugar din Baia Mare nu vrea să stea într-o închisoare din România

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată. Anunțul a fost făcut de avocatul acestuia, Răzvan Doseanu. Se pare că fostul edil încearcă să amâne cât mai mult posibil revenirea în România.

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între trei şi șase luni de zile”, a explicat avocatul Răzvan Doseanu, potrivit defapt.ro

Gallery

După arest, Cătălin Cherecheş nu a discutat decât cu avocatul său din Germania. El a refuzat procedura simplificată de extrădare, motivând condițiile grele din penitenciarele din țara noastră, potrivit presei locale din Baia Mare, vasiledale.ro. Astfel, Cherecheș ar mai putea petrece aproximativ jumătate de an într-o închisoare din Germania, până când va fi adus în România. 

„În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a declarat Răzvan Doseanu, duminică, 3 decembrie.

Instanța din Munchen ar putea să-i dea dreptul lui Cătălin Cherecheș de a-și executa pedeapsa de cinci ani de închisoare în Germania. Statul german este extrem de atent la condițiile în care își execută condamnații pedeapsa, dar și la drepturile condamnaților. Nemții consideră că o mare problemă pentru România este aceea că închisorile sunt supraaglomerate. Mulți experți susțin că într-o celulă care măsoară 9 metri pătrați pot fi cazați 10 deținuți.

Fostul primar din Baia Mare, condamnat pentru luare de mită, a fugit din țară pentru a scăpa de închisoare. El a fost prins în zona gării din Augsburg, Germania, în data de 28 noiembrie.

Sursă foto: Instagram/ catalin_chereches

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni