• PRO TV
  • Afla cum poate influenta mostenirea genetica sanatatea unei femei

Afla cum poate influenta mostenirea genetica sanatatea unei femei

Afla cum poate influenta mostenirea genetica sanatatea unei femei

Ti se pare ca semeni cu mama ta din punct de vedere fizic? Ei bine, se pare ca femeile isi mostenesc mamele si cand vine vorba de sanatate. De la cancer de san la obezitate, genele conteaza uneori mai mult decat stilul de viata.

Oamenii de stiinta de la Institutul pentru Studiul Cancerului din cadrul Universitatii Londra au descoperit ca exista 57% sanse ca o tanara sa aiba prima menstruatie in termen de 3 luni de la declansarea menstruatiei in cazul mamei sale.
Astfel, studiul sustine ca dieta, in mod special consumul de carne, joaca un rol mult mai important in viata unei femei decat mostenirea genetica, potrivit dailymail.co.uk.

Obezitate

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca persoanele care au gena FTO prezinta un risc cu 70% mai ridicat sa fie obezi decat cei care nu poarta aceasta gena. Doar 4% dintre fetitele cu greutate normala au mame obeze, in comparatie cu 41% fete obeze care isi mostenesc mamele.

Persoanele care au gena FTO prezinta cu 30% mai multe sanse sa fie obeze si cantaresc, in medie, cu 3 kg mai mult decat o persoana care nu poarta gena.

Dietele calorice bazate pe grasimi sunt in mare parte responsabile de cresterea ratei obezitatii la copii, precum si sedentarismul. Oamenii de stiinta recomanda limitarea timpului pentru stat in fata televizorului sau computerului la cel mult doua ore pe zi.

Citeste mai multe pe www.depici.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni