• PRO TV
  • Papa Francisc îi lasă pe preoți să binecuvânteze cuplurile gay, dar căsătoria rămâne între un bărbat și o femeie

Papa Francisc îi lasă pe preoți să binecuvânteze cuplurile gay, dar căsătoria rămâne între un bărbat și o femeie

Papa Francisc îi lasă pe preoți să binecuvânteze cuplurile gay, dar căsătoria rămâne între un bărbat și o femeie

Papa Francisc le permite, oficial, preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex, un nou document publicat recent explicând schimbarea de politică radicală a Vaticanului.

Gallery

În document, se arată că oamenii care caută mila și dragostea lui Dumnezeu n-ar trebui supuși ”unei analize morale exhaustive”.

Nimeni nu ar trebui să interzică sau să împiedice apropierea Bisericii de oameni în situația în care aceștia caută ajutorul lui Dumnezeu printr-o simplă binecuvântare”, se specifică în document.
Cu toate acestea, politica bisericii față de mariaj nu s-a schimbat.

Noul document elaborează pe baza unei scrisori pe care Francis a trimis-o către doi cardinali conservatori. Acolo, Suveranul Pontif sugera ca pot fi oferite binecuvântări cuplurilor de același sex atât timp cât nu sunt confundate cu ritualul sacru al căsătoriei.

Documentul subliniază că mariajul este o legătură sacră, pe viață, între un bărbat și o femeie. Și subliniază că binecuvântarea nu ar trebui dată în același timp cu o uniune civilă sau în haine specifice de nuntă.

”O binecuvântare oferă oamenilor un motiv pentru a-și întări credința în Dumnezeu”.

Reverendul James Martin, care militează pentru căsătoriile LGBTQ+ la catolici, consideră că noul document este ”un pas uriaș înmainte și o schimbare dramatică” față de politică din 2021 a Vaticanului. ”Alături de mulți alți preoți catolici, o să fiu încântat să-mi binecuvântez prietenii în căsnicii de același sex”.

Foto: Getty / Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni