• PRO TV
  • Bianca Boeroiu, look de Emmy realizat din piese 100% românești. Stilista Mădălina Drăgoi s-a ocupat de imaginea ei

Bianca Boeroiu, look de Emmy realizat din piese 100% românești. Stilista Mădălina Drăgoi s-a ocupat de imaginea ei

Bianca Boeroiu, look de Emmy realizat din piese 100% românești. Stilista Mădălina Drăgoi s-a ocupat de imaginea ei

Bianca Boeroiu, make-up artistul român care a triumfat la Creative Arts Emmy, a impresionat cu look-ul ei de pe covorul roșu. Ca Bianca să fie strălucitoare și la propriu, și la figurat, s-a ocupat stilista Mădălina Drăgoi. Și i-a ieșit! Stilista a adunat piese vestimentare și accesorii de la cei mai talentați designeri români și, astfel, Bianca Boeroiu, a bifat un look perfect pe scena premiilor Emmy.

Bianca a ieșit triumfătoare la Creative Arts Emmy la categoria “Outstanding Contemporary Makeup”, pentru machiajul realizat pentru serialul Wednesday.

Stilista Mădălina Drăgoi a povestit pentru protv.ro cum a realizat look-ul impecabil al Biancăi Boeroiu pentru Premiile Emmy.

Mădălina, cum a fost experiența de a îmbrăca un artist nominalizat, și acum câștigător, la Premiile Emmy?

O plăcere! A fost emoționant, evident! Mai ales că ador munca lui Tim Burton, regizorul Wednesday pentru care Bianca Boeroiu a fost nominalizată și premiată la secținea Best Make-up artist, la Premiile Emmy. Însă a fost și foarte provocator. O cursă contracronometru. Am aflat de proiect pe 22 decembrie la ora 22.00. Iar make-up artistul de film nominalizat Bianca Boeroiu pleca către Los Angeles pe 2 ianuarie. Și nu era mereu în Bucureșți. Iar eu locuiesc în Berlin. Și nu ne știam, de fapt nu am avut plăcerea să ne cunoaștem încă în realitate. Iar din cauza sărbătorilor de iarnă, designerii vestimentari aveau atelierele închise, erau în vacanțe în diverse colțuri ale lumii… Însă prin perseverență, dar și multă iubire față de meseria de stilist de modă am reușit să îi propun Biancăi niște ținute potrivite atât pentru personalitatea sa (în viața de zi cu zi și datorită faptului că este la filmări preferă hainele sport), dar și pentru covorul roșu. În această misiune l-am avut alături pe Horațiu Lazăr, artist vizual în Barcelona, cu care fac proiecte de styling vestimentar și fotografie, dar și comunitatea mea de pe pagina de Facebook. De data asta, am vrut să-i implic și mai mult pe care care îmi urmăresc munca pe rețelele sociale. Am adresat întrebări despre designerii preferați și am analizat propunerile primite și am creat două outfituri – unul pentru ceremonie și altul pentru un party al make-up artiștilor. Am aflat evident de o mulțime de designeri talentați și pasionați cu care abia aștept să lucrez la următoarele mele proiecte.

Gallery

Care a fost primul gând care ți-a trecut prin minte?

Mi-am zis: ”Mădălina ești omul potrivit pentru acest proiect! Chiar dacă ai resurse limitate din toate punctele de vedere, experiența și iubirea cu care lucrezi te ajută!” Și acum pare o frumoasă nebunie din cauza timpului extrem de scurt în care trebuia să adun haine și accesorii potrivite pentru Bianca și pentru eveniment în timp ce toți se pregăteau de Crăciun și Revelion… Inclusiv eu ! *râde

​Sursa foto: Juliane Bennien

Care a fost strategia ta pentru apariția Biancăi?

”Fă Rai din ce ai!” – așa cum a scris și artistul Mircea Cantor pe poșetele Dior pe care le-a creat cu motive tradiționale româneșți. În situația dată am căutat cele mai bune soluții rapide. Totuși, am mizat pe apariții memorabile și rochii cu care să creeze amintiri superbe. După ce am stabilit un profil stilistic pentru Bianca și am înțeles cum se simte și cum nu se simte confortabil, am decis să poarte rochii. Rochii lungi. Apoi a urmat un șir lung de telefoane, mood-board-uri, mesaje pentru a găsi parteneri de drum către covorul roșu de la Emmy Awards din Los Angeles.

Știu că de la bun început ți-ai propus să folosești creații ale designerilor români…

Am văzut o șansă pentru designerii români în nominalizarea Biancăi Boeroiu la Emmy Awards. Întotdeauna implic în proiectele mele internaționale de styling vestimentar și designeri sau artizani români. Și dacă aceștia sunt la început de drum, cu atât mai bine. Am fost primul stilist de modă care a prezentat în pictoriale creațiile multor designeri vestimentari care abia ieșeau de la băncile școlilor. La unii le-am plătit din buzunarul meu expediția hainelor, iar unii dintre ei astăzi sunt foarte cunoscuți. Și mă bucur! Am văzut și pe scene din Berlin creații ale unui designer din Iași cu care am lucrat în premieră prin 2010. Este parte din misiunea mea să fac cunoscută munca designerilor și artizanilor talentați. Așa cum este misiunea mea și să-i fac să se simtă minunat, pe cei care îi consiliez, în haine care să le potențeze maximum personalitatea și punctele forte.

​Sursa foto: Horațiu Lazăr

Cu creațiile căror designeri ai creat look-ul de Emmy al Biancăi Boeroiu?

Rochia pentru ceremonie a fost creată de Denis Predescu, designer vestimentar și architect. Am simțit la Denis o pasiune nebună pentru munca sa și am fost impresionată de eforturile pe care el și echipa sa le-au făcut că rochia Biancăi să fie gata în timp util. Pantofii sunt de la Mad Shoes, un brand nou de încălțăminte de lux din Iași, cu rădăcini în Berlin. Au că decorațiuni foițe de aur prelucrate de artizani români. Poșeta este semnată de Otilia Flonta, un artist român cu experiență vastă pe plan internațional. Bijuteriile sunt de la Wagner Arte Frumoase și Povești. Surorile Irina și Ana Wagner sunt cunoscute pentru bijuteriile unice create din aur și porțelan. A doua rochie este semnată de Raluca Soare, un designer pasionat de culori și materiale flamboainte. Make-up-ul a fost realizat de Adriana Hăloiu.

Cine este Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi este fashion stylist și lifestyle journalist, care trăiește în Berlin. Este ambasador al revistei Leute, revistă în germană și română, creată de voluntari în Bavaria. De-a lungul anilor, a îmbrăcat vedete precum Nadia Comăneci, Andreea Raicu, Elena Gheorghe, Oana Cuzino, Adela Popescu etc. De asemenea, lucrează și cu “real people” care îşi doresc să îşi îmbunătăţească imaginea prin detox de garderobă, personal shopping, şedinţe foto etc. Ține workshop-uri diverse despre stil vestimentar în Germania și România. Următorul workshop de modă al Mădălinei va fi pe 2 martie chiar în orașul în care locuiește, Berlin.

​Sursa foto: Adi Stoicoviciu

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni