• PRO TV
  • Ultimul mesaj al lui Alexei Navalnîi este adresat soției. Liderul opoziției din Rusia a murit în închisoare

Ultimul mesaj al lui Alexei Navalnîi este adresat soției. Liderul opoziției din Rusia a murit în închisoare

Ultimul mesaj al lui Alexei Navalnîi este adresat soției. Liderul opoziției din Rusia a murit în închisoare

Alexei Navalnîi, politicianul rus de opoziție și activistul anti-corupție care l-a criticat pe Vladimir Putin, a murit vineri, 16 febuarie, într-o închisoare din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie, scriu presa din Rusia.

„La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut cunoștința. Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite'', a indicat Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ într-un comunicat, potrivit bbc.com/russian. În informarea oficială se mai spune că a fost chemată ambulanța, iar medicii au încercat să-l resusciteze, dar fără rezultat. 

Gallery

Alexei Navalnîi a sosit în acest nou centru de detenţie, în Iamalo-Neneţia, la sfârşitul lui decembrie, după un lung transfer în care apropiaţii săi nu au primit nicio veste, potrivit stirileprotv.ro.

Ultima dată, într-un mesaj apărut pe platforma X, Alexei Navalnîi a spus că șefii coloniei în care era încarcerat tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă. „Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de autoritățile de la Moscova. Tocmai mi-au dat 15 zile într-o celulă de pedeapsă. Este deja a patra oară în mai puțin de două luni de când sunt la ei”, este mesajul publicat în data de 14 februarie.

Un alt mesaj a apărut pe conturile de Facebook și Instagram, cu ocazia Zilei Îndrăgostiților: 

„Iubito, totul la noi este ca în melodia aia: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”.

În dreptul textului apare și fotografia celor doi soți.

Sursă foto: Instagram/ navalny

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni