• PRO TV
  • Filmul morții lui Alexei Navalnîi. La ce oră a fost declarat decesul fostului opozant al lui Vladimir Putin

Filmul morții lui Alexei Navalnîi. La ce oră a fost declarat decesul fostului opozant al lui Vladimir Putin

Filmul morții lui Alexei Navalnîi. La ce oră a fost declarat decesul fostului opozant al lui Vladimir Putin

Alexei Navalnîi a murit la 47 de ani, într-un lagăr din Siberia. Bărbatul care de-a lungul timpului s-a luptat cu corupția din Rusia s-a stins din viață, după ce ar fi fost scos la plimbare, la -30 de grade Celsius, care se resimțeau ca -50.

Gallery

​Alexei Navalnîi a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin, de-a lungul timpului exprimându-și nemulțumirea față de sistemul de conducere al Rusiei. Acesta și-a pierdut viața la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din Siberia, în care a fost transferat în urmă cu mai puțin de un an. Decesul acestuia a provocat multe reacții în presa internațională, oamenii fiind de-a dreptul siderați de modul în care Alexei a fost tratat, pe perioada arestului.

Acum, au ieșit la iveală noi informații despre ultimele clipe din viața lui Alexei Navalnîi. Publicația The Moscow Times a recreat, în mod cronologic, filmul tragediei, punctând câteva aspecte esențiale în anchetă. 

Pe data de 16 februarie, înainte de ora 08:00 dimineața, conducerea lagărului din Siberia a făcut o percheziție detaliată în camerele prizonierilor. La acel moment, au fost confiscate mai multe telefoane mobile și câteva pachete de cărți de joc, iar deținuții au considerat că lucrurile s-au întâmplat astfel, din cauza morții lui Alexei Navalnîi:

„Cred că Navalnîi a murit mult mai devreme decât ora anunțată. Cel mai probabil, aseară. Altfel de ce a trebuit să ne închidă bine în barăci și să organizeze o percheziție dimineața?”, a spus un deținut pentru publicația Novaia Gazeta. 

În jurul orei 11:45, o ambulanță a ajuns în la IK-3 pentru „a face manevrele de resuscitare pe care medicii coloniei i le-au făcut deja” lui Navalnîi, potrivit agenției de stat Interfax.

Ulterior, la ora 12:17, a fost declarată oficial moartea lui Navalnîi, pe avizul oficial de deces al închisorii.

La 14:19, Serviciul penitenciar al districtului autonom Yamal-Neneț a publicat un comunicat de presă care anunță decesul fostului opozant al lui Vladimir Putin.

Sursă foto: Getty Images, YouTube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni