• PRO TV
  • Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat, în sfârșit, mamei sale

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat, în sfârșit, mamei sale

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat, în sfârșit, mamei sale

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost redat mamei sale, Liudmila Navalnaia, a transmis purtătorul de cuvânt al fostului opozant, Kira Iarmîş.

Acest lucru se întâmplă după ce i s-ar fi spus să accepte o înmormântare „secretă”, în caz contrar acesta va fi înmormântat în colonia penitenciară în care a murit.

”Corpul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale”, anunţă pe X Kira Iarmîş.

Ea anunţă că nu ştie încă dacă ”autorităţile vor împiedica (funeralii) să se desfăşoare aşa cum doreşte familia şi cum merită Aleksei (Navalnîi)”.

Liudmila Navalnaia, mama lui Aleksei Navalnîi, încerca să recupereze de mai bine de o săptămână rămpşiţele fiului său, mort la 16 februarie într-o închisoare izolată din Arctica, în care era încarcerat.

Familia și susținătorii lui Navalnîi l-au acuzat pe Vladimir Putin că l-a ucis pe disidentul de 47 de ani și apoi i-a reținut trupul pentru a ascunde cauza morții și de teamă că înmormântarea lui ar deveni un eveniment public, înaintea alegerilor prezidenţiale prevăzute la jumătatea lui martie.

”Au trecut nouă zile de când Putin mi-a ucis soţul (...), dar se dovedeşte că nu a fost de ajuns să-l omoare. Acum i-a luat rămăşiţele ostatice, umilit de către mama sa, pentru a o obliga să accepte o înmormântare în secret”, acuză într-o înregistrare video, cu vocea tremurând, văduva adversarului numărul unu al Kremlinului.

”Îl torturaţi când era în viaţă, acum îl torturaţi după ce a murit”, acuză Iulia Navalnaia în înregistrare video postată online.

Kremlinul a negat să aibă vreo legătură cu moartea lui Navalnîi.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni