• PRO TV
  • Unde se afla acum Marina Ovsyannikova, jurnalista care a protestat în direct față de invazia armatei ruse în Ucraina. Ce a spus despre moartea lui Alexei Navalnîi

Unde se afla acum Marina Ovsyannikova, jurnalista care a protestat în direct față de invazia armatei ruse în Ucraina. Ce a spus despre moartea lui Alexei Navalnîi

Unde se afla acum Marina Ovsyannikova, jurnalista care a protestat în direct față de invazia armatei ruse în Ucraina. Ce a spus despre moartea lui Alexei Navalnîi

Marina Ovsyannikova este o fostă jurnalistă de la televiziunea de stat din Rusia, care a protestat în direct, la știrile de la ora 21.00, față de invazia armatei ruse în Ucraina. Acel moment din 2022 a făcut înconjurul lumii. Femeia a reușit să fugă din țară, iar recent a făcut o declarație privind moartea lui Alexei Navalnîi.

Marina a primit recent azil politic în Franța. „Nu am vrut să emigrez până în ultimul moment”, a declarat Ovsiannikova la o conferință de presă, la Paris. „Rusia este încă țara mea, chiar dacă criminalii de război au puterea acolo. Dar nu am avut de ales - era fie închisoarea, fie exilul. Sunt foarte recunoscătoare Franței, o țară liberă, că m-a primit”, a spus ea, potrivit The Guardian.

Gallery

Născută în Ucraina, Ovsyannikova, în vârstă de 44 de ani, a dorit să le atragă atenția telespectatorilor ruși că televiziunea de stat se supune direct conducerii de la Kremlin, iar știrile prezentate sunt de propagandă. La o lună după începerea războiului în Ucraina, ea a apărut în timpul buletinului de știri cu un afiș în mână pe care scria ”nu războiului”, „nu credeți în această propagandă”. 

Moartea lui Alexei Navalnîi a marcat-o profund pe Marina Ovsyannikova. La o zi după tragicul eveniment, ea a postat un mesaj emoționant pe contul de Instagram. 

„Fac un apel către foștii mei colegi în legătură cu moartea lui Navalnîi.

Scuipați pe acest job... e dezgustător și urât. Pur și simplu ridicați-vă și părăsiți biroul regizorului, stingeți camera, aruncăți microfonul într-un morman de zăpadă și puneți în sfârșit „Lacul lebedelor”.

Știți foarte bine care e adevărul, că Putin l-a ucis pe Navalnîi încet și chinuitor, în fața lumii întregi. Și voi l-ați ajutat cu asta!
Indiferent ce ați spune acum la TV, indiferent de versiunile exprimate: că ar fi fost un cheag de sânge, un accident, o conspirație a Occidentului etc. Înțelegeți perfect că singurul motiv al morții lui Navalnîi a fost regimul lui Putin, un regim înșelător, dezgustător, care nu poate tolera oameni liberi și cinstiți. Care își otrăvește cetățenii cu Novichok, care torturează și ucide adversarii săi politici. Care îți distruge viitorul și viitorul copiilor tăi...

Dacă o persoană ar părăsi Ostankino (1tv.ru), pentru că nu mai poate lupta cu propria conștiință, atunci nimic nu se va schimba în țară. Dacă pleacă o sută de oameni, atunci televiziunea va fi paralizată. Fără televiziunea sa de propagandă, Putin este NIMIC și NIMENI. Pur și simplu zero. Toată puterea lui, bazată pe propagandă și frică, se va prăbuși ca un castel din cărți”, a scris jurnalista

Marina continuă să protesteze împotriva războiului din Ucraina. Pe 18 februarie, ea a participat la Berlin, la un marș de protest, drept reacție după moartea lui Navalnîi. Marina a ținut în mână o pancartă pe care scria: „Nu vă dați bătuți - Navalnîi”. 

Marina Ovsyannikovaa scris cartea: „No war. Cum m-am opus în cele din urmă mașinăriei de propagandă de la Kremnlin”, care a fost tradusă și în limba română.

Sursă foto: Instagram/ Marina Ovsyannikova

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni