• PRO TV
  • Reguli de baza pentru alimentatia corecta a unui copil. VIDEO

Reguli de baza pentru alimentatia corecta a unui copil. VIDEO

Reguli de baza pentru alimentatia corecta a unui copil. VIDEO

Un nou studiu sugereaza mamelor sa-si hranesca bebelusii doar cand acestia solicita zgomotos biberonul sau bolul cu cereale.

Se pare ca un program prea strict de alimentatie ar putea sta la baza cresterii numarului de copii cu probleme de greutate.

Unul din cinci copii prezinta tendinte spre ingrasare, acesta este motivul pentru care familia trebuie sa tina cont de cateva reguli esentiale de alimentatie corecte. Acestea se aplica din prima zi de viata.

- In primul rand hrana se ofera la cerere insa nu foarte des pentru ca trebuie respectat timpul de digestie a laptelui.

- Nu trezi bebelusul din somn pentru masa deoarece in felul acesta ii dereglati metabolismul si de aici mai tarziu pot sa apara problemele de greutate. Trebuie sa ii oferiti hrana abia dupa ce e perfect constient si dupa doua sau trei minute in care plange de foame.

- O alta regula a unui alimentatii corecte: cinci mese pe zi reprezinta numarul maxim permis, la cerere dupa nevoile copilului.

- Copilul trebuie sa consume alimente sanatose: supa, carne la cuptor, salata, cereale si fructe. Daca refuza ce ii oferiti nu ii pregatiti imediat ceva ce stiti ca ii place.

Urmareste materialul video si vezi explicatia specialistilor.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni