• PRO TV
  • (P) Ce trebuie să știi despre întreținerea adecvată a anvelopelor de vară

(P) Ce trebuie să știi despre întreținerea adecvată a anvelopelor de vară

(P) Ce trebuie să știi despre întreținerea adecvată a anvelopelor de vară

Când vine vorba de menținerea mașinii în formă optimă în orice sezon, întreținerea anvelopelor este un aspect esențial pe care șoferii nu ar trebui să-l neglijeze. Iar dacă tot se apropie cu pași repezi sezonul cald și zilele toride de vară, poate fi utilă, pentru șoferi, o mică recapitulare la capitolul dedicat îngrijirii și mentenanței anvelopelor. Pneurile de vară sunt proiectate pentru a oferi performanțe maxime în condiții de temperaturi ridicate și suprafețe uscate, dar pentru a beneficia de toate avantajele lor, este important să fie întreținute corespunzător.

Descoperă aici câteva aspecte esențiale despre întreținerea anvelopelor de vară:

Verificarea presiunii aerului

Unul dintre cele mai importante aspecte ale întreținerii anvelopelor de vară este verificarea regulată a presiunii aerului. Presiunea corectă a pneurilor este esențială pentru sesiuni de condus sigure și pentru prelungirea duratei de viață a anvelopelor. Verifică presiunea anvelopelor mașinii tale cel puțin o dată la câteva luni sau înainte de fiecare călătorie lungă și asigură-te că se încadrează în intervalul optim conform caracteristicilor oferite de către producător. În funcție de model, acest nivel optim al presiunii poate varia, așa că este întotdeauna mai sigur să verifici specificațiile tehnice direct de la sursă.

Verificarea regulată a profilului

Examinează starea generală a anvelopelor, inclusiv a profilului și a adâncimii șanțurilor. Asigură-te că nu există crăpături, uzură neuniformă sau alte semne de deteriorare. Este important să înlocuiești cauciucurile de vară care prezintă semne de uzură excesivă sau deteriorare pentru a evita riscul de pană sau alte probleme ce pot apărea pe drum. Dacă în urma verificărilor ți se pare că anvelopele actuale sunt cam uzate și este cazul să faci o schimbare, atunci intră pe Janta.ro, unde găsești modele variate pentru mașina ta.

Rotirea anvelopelor

Rotirea anvelopelor este o practică recomandată pentru a asigura uzura uniformă a acestora și pentru a le prelungi durata de viață. Este recomandat să rotești anvelopele la fiecare 8.000 - 10.000 de kilometri sau conform recomandărilor producătorului mașinii tale. Rotirea regulată a anvelopelor poate contribui la economisirea banilor și la menținerea performanțelor optime pe parcursul întregii lor durate de viață.

Păstrarea anvelopelor în locuri răcoroase și uscate

Un factor important în mentenanța anvelopelor de vară este și depozitarea lor în sezonul în care nu sunt folosite. Atunci când nu sunt utilizate, este important să păstrezi anvelopele în locuri răcoroase și uscate, departe de lumina directă a soarelui și de alte surse de căldură. Expunerea la temperaturi ridicate și la soare poate deteriora compoziția cauciucului și poate duce chiar la uzarea lor mai rapidă în timp.

Așadar, întreținerea corespunzătoare a anvelopelor tale de vară este esențială pentru siguranța și performanța mașinii tale pe întreg parcursul sezonului cald. Urmând aceste sfaturi simple de mai sus, te poți asigura că anvelopele tale rămân într-o stare optimă și că te poți bucura de șofat în siguranță. O întreținere adecvată poate prelungi durata de viață a cauciucurilor și poate contribui la economisirea banilor pe termen lung, așa că nu este un lucru ce trebuie neglijat de către șoferi.

Imagine de Cedrik Wesche pe Unsplash.com

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni