• PRO TV
  • Momentul în care cutremurul devastator de 7,4 grade lovește Taiwanul, surprins de camerele video. Imagini de groază

Momentul în care cutremurul devastator de 7,4 grade lovește Taiwanul, surprins de camerele video. Imagini de groază

Momentul în care cutremurul devastator de 7,4 grade lovește Taiwanul, surprins de camerele video. Imagini de groază

Cel puțin șapte persoane au murit și peste 700 au fost rănite în urma unui cutremur puternic produs miercuri dimineață în Taiwan. Seismul a avariat zeci de clădiri și a declanșat alerte de tsunami care s-au extins până în Japonia și Filipine.

Momentul în care cutremurul de 7,4 grade loveşte Taiwanul a fost surprins de camerele de supraveghere. Imaginile sunt unele de groază și se observă cum navetiștii sunt zguduiți în trenuri, iar mașinile surprinse pe autostradă se clatina si ele puternic. 

Cutremurul cu magnitudinea de 7,4 grade a avut loc cu puțin înainte de ora locală 8:00 (0000 GMT), iar Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS) a stabilit epicentrul la 18 kilometri (11 mile) la sud de orașul Hualien din Taiwan, la o adâncime de 34,8 kilometri.

Autoritățile au declarat că a fost cel mai puternic cutremur din ultimi 25 de ani și au avertizat că vor mai avea loc și alte cutremure în zilele următoare.

Taiwanul este situat de-a lungul „inelului de foc” al Pacificului, care este o centură de falii seismice ce înconjoară Oceanul Pacific, unde se produc majoritatea cutremurelor din lume.

Rețelele de socializare au fost inundate de videoclipuri și imagini partajate din întreaga țară cu clădiri care se legănau în urma cutremurului, în timp ce altele se prăbușeau parțial.

Foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni