• PRO TV
  • Anunțul meteorologilor: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște! Prognoza a fost deja făcută

Anunțul meteorologilor: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște! Prognoza a fost deja făcută

Anunțul meteorologilor: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște! Prognoza a fost deja făcută

România a fost deja cuprinsă de temperaturile de primăvară și pare că ne îndreptăm cu pași repezi chiar spre valorile de vară.

Cum nu a mai rămas mult timp până la mini-vacanța de 1 mai și de Paște, meteorologii au făcut deja o prognoză și au estimat cum ar putea arăta vremea în acea perioadă.

Din fericire pentru români, se pare că în perioada 29 aprilie - 06 mai, temperaturile din termometre vor fi mai mari decât cele specifice pentru această perioadă, astfel că toți cei care și-au făcut deja planuri pentru 1 mai și Paște pot răsufla ușurați: vremea ține cu ei!

Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel normal în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării se va înregistra un deficit de precipitații.

Dacă anul trecut de 1 mai au fost temperaturi de maximum 19 grade în multe zone ale țării, meteorologii afirmă în 2024, acestea termometrele vor arăta cu aproximativ 1,5 grade ai mult. Însă este posibil ca prognoza să se mai schimbe până atunci și temperaturile să crească sau să scadă.

Din câte se pare, prognoza meteo cea mai precisă poate fi făcută doar pentru patru zile, nu pentru o perioadă mai mare de timp.

„Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume. Tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile, este valabilă 7%, atât! Nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. În primăvara asta se schimbă vremea de la o oră la alta”, a avertizat recent și Busu, în podcastul lui Horia Brenciu.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni