• PRO TV
  • Ce văd oamenii înainte să moară. Dezvăluirile unui medic care a studiat 1000 de pacienți aflați în pragul decesului

Ce văd oamenii înainte să moară. Dezvăluirile unui medic care a studiat 1000 de pacienți aflați în pragul decesului

Ce văd oamenii înainte să moară. Dezvăluirile unui medic care a studiat 1000 de pacienți aflați în pragul decesului

Care este ultimul lucru care îți vine în minte înainte de sfârșit? Conform unui medic specializat pe îngrijirea paliativă, pacienții au, de obicei, viziuni care îi ajută să facă pace cu deciziile lor de viață.

Dr Christopher Kerr, din Buffalo, New York, studiază de ani de zile evenimentele din ultimele clipe de viață. Acesta spune că pacienții au adesea vise sau viziuni care le conferă o senzație de iubire și le înlesnește reîntâlnirea cu cei dragi.

”Este fascinant”, spune el.

Invitat la podcastul Next Level Soul, Dr Kerr a spus: ”Am avut un tip la vreo 40 de ani, care și-a petrecut aproape toată viața în închisoare. Avea dependență de droguri și avusese cancer la gât.
Era un tip glumeț și jovial... dar la un moment dat a avut o cădere nervoase, pentru că a început să aibă niște coșmaruri oribile, în care era înjunghiat de toți oamenii pe care îi rănise în viață. Dar apoi își revine, o cheamă pe fiica lui, căreia voia să-i spună că o iubește și că-i pare rău. Apoi a murit în pace”.

După părerea doctorului Kerr, pacienții ”nu neagă lucrurile rele pe care le-au făcut sau lucrurile dureroase care ies la suprafață, dar le confruntă și le folosesc într-un mod foarte interesant”.

Acesta e povestit despre un alt pacient al său, care participase la invadarea Normandiei în adolescență. Suferise toată viață de sindrom post-traumatic, dar nu primise niciodată ajutor specializat.

”A ajuns la spitalul nostru la sfârșitul vieții... avea niște experiențe îngrozitoare, în care vedea apă însângerată și trupuri neînsuflețite. Urla și nu se putea odihni”. Într-o zi, pacientul a putut să adoarmă, iar când s-a trezit, dr. Kerr l-a întrebat ce a visat.
”Am avut un vis extraordinar, mi-am retrăit cea mai bună zi din viața mea. A fost ziua când am fost eliberat din armată.
Apoi, se făcea că eram în Normandia și un soldat pe care nu l-am recunoscut a venit la mine și mi-a zis: Acum, o să venim să te luăm”
Și după aceea, bărbatul a murit liniștit, în somn, a povestit Dr. Kerr.

Foto; Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni