• PRO TV
  • Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris? Mihaela Bilic: Mâncare de sezon, dietetică și hrănitoare în același timp, fără prea multă carne

Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris? Mihaela Bilic: Mâncare de sezon, dietetică și hrănitoare în același timp, fără prea multă carne

Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris? Mihaela Bilic: Mâncare de sezon, dietetică și hrănitoare în același timp, fără prea multă carne

JO 2024: Cea de-a a XXXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris între 26 iulie şi 11 august.

România a calificat până acum 79 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte.

Ana-Maria Brânză va purta flacăra olimpică

Ana Maria Branză va reprezenta România la o ceremonie specială care va avea loc la Marsilia cu ocazia sosirii Flăcării Olimpice în Franța. Ea este unul dintre cei 27 de sportivi din Uniunea Europeană care vor purta Flacăra pe 9 mai, într-o ștafetă simbolică cu ocazia Zilei Europei.

Meniul JO 2024

Marți, Ambasada Franţei din Bucureşti a prezentat o parte din meniul care va fi servit sportivilor din Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris. Meniul este gândit de medici şi nutriţionişti, bucătari, împreună cu sportivi francezi. Este un meniu sănătos, hrănitor, menit să aducă echilibrul nutriţional necesar sportivilor.

"Timp de 90 de zile, Paris-2024 va avea misiunea de a servi peste 13 milioane de mese în peste 40 de locaţii. De la mic dejun la cină, de la sandvişuri la bufete de recepţie, Paris-2024 va trebui să răspundă nevoilor sportivilor, voluntarilor, spectatorilor, reprezentanţilor mass-media, care vor dori să mănânce bine. Va fi cea mai mare operaţiune de catering pentru evenimente din lume.

Pentru Paris-2024, este o imensă provocare operaţională. Şi pentru Franţa este oportunitatea de a arăta că mâncarea poate fi creativă şi durabilă şi că gastronomia ne poate ajuta să facem faţă provocărilor majore legate de climă şi mediu. Franţa beneficiază de un ecosistem alimentar bogat şi angajat: fermieri, bucătari, artizani, specialişti în catering, nutriţionişti sau asociaţii s-au implicat cu toţii în atingerea acestui obiectiv.

În total, au fost implicate 120 de organizaţii şi 200 de sportivi. Rezultatul este o alimentaţie bazată mai mult pe alimente vegetale, mai locală, mai responsabilă, dar la fel de delicioasă, care ajută tranziţia alimentară. O multitudine de produse proaspete, de la producători locali, cu scopul de a reduce emisiile de carbon. 30% produse sunt bio sau în conversie", a declarat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Nicolas Warnery.

Mihaela Bilic: JO 2024 - Mâncare dietetică, de sezon și hrănitoare

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a adus în atenţie echilibrul existent în bucătăria franceză, deşi nu există restricţii pentru anumite alimente care lipsesc în alte gastronomii.

"Este cunoscut faptul că Franţa a găsit aceste echilibru. Există şi un paradox francez, care permite consumul de unt, pâine sau vin şi totuşi au cea mai mică rată de obezitate şi cele mai puţine probleme cardiovasculare. Deci este clar că francezii au găsit secretul cum să mănânci puţin din toate, ceea ce a făcut din gastronomia franceză un exemplu pentru o alimentaţie echilibrată şi diversificată pe tot globul pământesc. La francezi nu există interdicţii sau asocieri greşite", a afirmat medicul.

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni