• PRO TV
  • A vrut să devină prima Miss Universe supraponderală din istorie și a făcut furori la proba costumului de baie, iar acum vrea să slăbească! Cum arată Miss Nepal după ce a intrat în sala de fitness

A vrut să devină prima Miss Universe supraponderală din istorie și a făcut furori la proba costumului de baie, iar acum vrea să slăbească! Cum arată Miss Nepal după ce a intrat în sala de fitness

A vrut să devină prima Miss Universe supraponderală din istorie și a făcut furori la proba costumului de baie, iar acum vrea să slăbească! Cum arată Miss Nepal după ce a intrat în sala de fitness

Miss Nepal, Jane Dipika Garrett, a făcut istorie la 22 de ani, după ce a devenit prima finalistă plus-size la Miss Universe. Regina frumuseții a fost ovaționată la proba costumului de baie, iar clipurile cu defilarea ei au adunat milioane de vizualizări pe rețelele de socializare.

Gallery

​Tânăra, care și-a dorit să devină prima Miss Universe supraponderală, s-a numărat printre ultimele 20 de finaliste ale ediției cu numărul 72, care a avut loc anul trecut, în toamnă, în El Salvador.

A făcut furori pe scena Miss Universe la proba costumului de baie

În campania ei de promovare, Jane și-a propus să schimbe stereotipurile de frumusețe și să demonstreze că femeile sunt frumoase, indiferent de numărul de kilograme: „Ca femeie voluptoasă care nu se încadrează în tiparele acceptate de frumusețe, sunt aici să reprezint toate femeile. Nu există doar un singur fel de frumusețe!”.

CITEȘTE ȘI:

După participarea la Miss Universe, Jane a devenit extrem de populară și a fost invitată la mai multe emisiuni, a acordat interviuri și a semnat mai multe contracte de publicitate.

Chiar nu mă așteptam să fiu atât de aplaudată pe scenă sau să fiu atât de mult în lumina reflectoarelor", a spus ea pentru Fox News Digital, referindu-se la agitația pe care a provocat-o în timpul probei costumelor de baie. „Și nu mă așteptam la nimic. Eram acolo doar pentru a-mi reprezenta țara și pentru a reprezenta femeile din întreaga lume. Și acesta a fost scopul meu”, a mai spus ea.

Pe lângă aplauze și felicitări, Jane a povestit că a primit și mesaje răutăciose pe conturile de socializare.

„Am văzut lucruri de genul: «Oh, e o balenă» sau «E dezgustătoare». Sau de genul: «Ea promovează obezitatea», «De ce nu te duci la sală?». Și lucruri de genul acesta! Și ei nici măcar nu-mi cunosc povestea. Nici măcar nu știu prin ce trec”, a mărturisit Garrett.

Jane Garret suferă de sindromul ovarelor polichistice

Jane suferă de sindromul ovarelor polichistice sau PCOS. Această afecțiune face ca ovarele să producă mai mulți androgeni, care sunt hormoni masculini și poate provoca diverse simptome, cum ar fi creșterea în greutate, perioade neregulate, acnee și creșterea excesivă a părului.

„Așa că este foarte ușor pentru noi să ne îngrășăm. Chiar și dacă ne uităm la o bucată de tort, ne putem îngrășa”, a spus ea. „Cei care mă judecă sunt din social media. Și asta este problema lor. Eu nu las asta să mă deranjeze... Societatea poate fi foarte crudă. Oamenii pot fi foarte cruzi uneori”.

Tânăra, care lucrează ca asistentă medicală, a mărturisit că s-a îngrășat foarte mult din cauza problemelor hormonale, iar asta i-a afectat sănătatea mintală și stima de sine.

„Am crezut că nu sunt suficient de bună sau că nu sunt suficient de frumoasă. Dar chiar a trebuit să obțin validarea pentru mine însămi și să învăț cum să am o mentalitate pozitivă și să mă iubesc în ciuda faptului că nu mă simt cea mai bună. Este vorba despre a fi încrezătoare în propria piele și de a accepta cine ești, unde te afli. Așa că a trebuit să înlătur cu adevărat toate acele mesaje care veneau din partea societății, precum și din propria mea minte. A trebuit să accept cine sunt și să mă iubesc”, a mai spus Jane.

În ciuda provocărilor, Miss Nepal adoptă un stil de viață riguros pentru a lupta împotriva SOPC. „Încerc să am un stil de viață foarte puțin stresant. Încerc să meditez, lucrez la sănătatea mea mintală, muncesc, mănânc sănătos, am o dietă destul de echilibrată. Asta este ceea ce funcționează pentru mine”, a spus ea pentru revista HOLA!

Miss Nepal a început să meargă la sală și își ține fanii la curent cu transformarea ei

De aproximativ o lună, Jane a intrat și în sala de forță și postează filmulețe pe contul de Instagram, acolo unde are peste 330.000 de urmăritori. Tânăra a spus că a ales să meargă la sală pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

„Prima mea săptămână oficială în care am mers la sală și am urmat o dietă adecvată. Mi-a luat aproximativ 2 săptămâni să mă adaptez și să urmez în mod corespunzător planul de dietă și de sală de sport, deoarece a fost foarte greu să creez o schimbare corespunzătoare a stilului de viață.  Arăt transformarea și călătoria mea deoarece vreau să vedem împreună realitatea din spatele încercării de a forma unele schimbări sănătoase în viața noastră. Dieta, somnul, exercițiile fizice și nivelul de stres contribuie la pierderea în greutate și la menținerea unui stil de viață sănătos”, a scris Jane pe contul de Instagram.

Vezi cum arată Jane în prezent în GALERIA FOTO de mai sus.

Fotografii: Profimedia Images/ Getty Images/ Instagram

 CITEȘTE ȘI: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni