• Emisiuni
  • 25 DE ANI DE PRO TV
  • George Vintilă, amintiri de neuitat din perioada de început la PRO TV. Ce a însemna Generația PRO pentru români

George Vintilă, amintiri de neuitat din perioada de început la PRO TV. Ce a însemna Generația PRO pentru români

George Vintilă, amintiri de neuitat din perioada de început la PRO TV. Ce a însemna Generația PRO pentru români

Discursul PRO TV era unul bun, antrenat și mai ales unul liber, un pic atipic față de ceea ce se întâlnea pe piața media din Romania. 

Cum a fost perioada Generația PRO pentru tine? Ce crezi ca a însemnat pentru români, pentru tinerele generații care urmau să vină?  
 
Eu am fost întotdeauna de părere că de la început vibe-ul a fost unul bun, educativ, cu 2 direcții, educație și divertisemnt. A coincis toată situația cu PRO TV cu venirea mea din UK, pentru că eu la începutul anilor 90 am locuit în Anglia. Pe vremea aceea erau foarte puțini români în Anglia. De acolo mi-am luat vibe-ul de muzică, pe care l-am continuat din adolescență, devenisem mare fan de tot felul de genuri muzicale.

Ajuns în Anglia, mama muzicii, am aprofundat puțin acest domeniu. Încă de atunci, eu venit din Anglia foloseam termenul de entertainment, pe atunci fiind un cuvânt nou pentru peisajul românesc. Producțiile TV la care am luat parte pe atunci au fost producții inhouse, pe vremea aceea făceai productii inhouse, formatele din afară încă nu erau venite în România. 

Au stat niste producători TV extraordinari în spatele acestui fenoment, al Generației PRO și a rezultat o perioadă greu de uitat. Cred că un aspect important al emisiunii este faptul că lumea și-a luat un vibe bun, o urmă de speranța și un pic de culoare, într-un peisaj care înca era gri pe atunci, în lumea încă postdecembristă.
 
Au fost emisii live cu multă, multă muzică și cu ceva cultură generală, au fost și acele concerte extraordinare, iar la capitolul ăsta nu e prea mult de vorbit, pentru că erau concerte monstru, fără exagerare. Poate mii de artiști care au particpiat, români sau străini. Publicul, minim 10-15.000 la fiecare concert. Aveam undeva la 35.000 de oameni la concertele de Anul Nou, din Piața Constituției sau Revoluției.
 
Strict prin felul în care a fost concepută emisiunea Generația Pro, a fost o gură de aer proaspăt pentru români, o ocazie de relaxare, de deconectare de la atmosfera post-decembristă. Mesajul transmis de noi era unul cât se poate de bun, de pozitiv. Pro aducea întotdeauna un alt vibe cu totul. Mesaj concis, direct, pozitiv întotdeauna, multe zâmbete și muzică bună.

Ce a însemnat Generația Pro pentru români?

O sursă de energie, de informații și un mijloc de a se vedea pe sine de multe ori în alte ipostaze decât în cele în care ne aflam. Pentru că era destul de greu în perioada respectivă, nu spun că acum ar fi mai ușor, dar vremurile s-au schimbat cu siguranță.

 
În anii 2000 am dus o serie de emisii pe care le consider difuzabile chiar și acum. Vorbesc de seria 0, au fost emisiuni pioniere, de genul .ro, prima emisiune despre online din țară, 0, Spune pe bune, x și 0, Vara lui 0, Extreme TV, emisiunea de sporturi extreme. De exemplu Extreme TV era difuzată luni noaptea, iar oamenii care o urmăreau și acum își amintesc cu plăcere de ea și de acel good vibe pe care îl transmitea.
 
Discursul PRO TV era unul bun, antrenat și mai ales unul liber, un pic atipic față de ceea ce se întâlnea pe piața media din Romania. 
 

Care e prima ta amintire despre PRO TV?

Eram încă în radio, am fost abordat de directorul de atunci de la PRO TV și întrebat dacă nu vreau în televiziune. Închipuiți-vă ce întrebare… m-am dus cât ai zice pro la televiziune și de acolo știți.

Cum te simțeai tu acum 25 de ani?

Acum 25 de ani mă simțeam ca la 24 de ani, haha. Aveam avantajul anilor petrecuti în UK, de la începutul anilor 90, și un drive destul de bun pentru treaba în media. Multă energie, chef de schibmat multe, de la mentalități la atmosfera din țară în general. Fizic, de atunci și până acum nu s-au întâmplat prea multe, ceea ce nu cred că e un lucru rău.

 
Cea mai amuzantă întâmplare de care iți amintești din PRO?

Îmi aduc aminte de multe momente funny, de la autografe acordate fetelor pe lenjeria intimă și până la o ploaie de pietre pe scenă. Asta s-a întâmplat la cererea mea, eram pe scenă, știam potențialul unei mase de public, dar eram curios de reacție și fiind tânăr și aruncat…am făcut-o și pe asta.

Dintre toate aceste amintiri rețin și un stage dive pe care l-am ratat complet și aterizat. Țin minte că au intrat Șuie Paparude pe scenă, a început piesa, eram turat tare după intro-ul lor, m-am agitat și eu și am sărit în public. Publicul nefiind pregătit și anunțat de dinainte, s-a dat la o parte, iar eu am căzut pe spate, mi-am spart ochelarii. M-am ridicat, m-am scuturat, cum spunea o piesă, You can dust off and try again. La următoarea piesă, le-am făcut semn celor din față și am sărit din nou, iar de data asta am făcut un stage dive pe bune, am fost purtat pe brațe de oameni, a fost tare. 

Un mesaj pentru publicul PRO TV

În încheiere vreau să le spun telespectatorilor PRO că atâta timp cât rămân pro voi fi pe Pro, sunt sigur de asta. La mulți ani, România și La mulți ani de 25 de ani PRO TV!  

Vezi și: De 25 de ani suntem noi, suntem PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune 25 DE ANI DE PRO TV

Articole pentru emisiune 25 DE ANI DE PRO TV

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni