Piept de rață cu piure de prune, tartă cu ceapă și salată

Piept de rață cu piure de prune, tartă cu ceapă și salată

INGREDIENTE:

Rață

Aluat de patiserie

Suc de portocale

Suc de mere

Miere

Coriandru boabe

Muștar boabe

Nucșoară

Lavandă

Prune

Anason

Cuișoare

Ceapă

Zahăr brun

Ulei

Unt

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, rața este pârlită cu ajutorul unui arzător, după care este lăsată la rece pentru câteva minute, apoi este legată cu sfoară alimentară pentru a-și păstra forma și pentru a se găti uniform. În continuare, pielea de pe piept este crestată cu ajutorul unui cuțit, după care rața este băgată gătită la aburi. După gătirea la abur, rața este lăsată să se răcească, apoi este introdusă la cuptor și gătită la 180° C. Pentru un plus de savoare, în timpul gătirii, rața este glasată de 2-3 ori cu un amestec realizat din suc de portocale, miere, coriandru boabe, nucșoară, muștar boabe și lavandă.

După gătirea raței, se taie cu atenție pieptul acesteia, care va fi folosit în continuare ca principala piesă a preparatului.

Pieptul de rață este înnobilat cu un piure acrișor realizat din prune lăsate să fiarbă în suc propriu, apoi blendate cu ajutorul unui blender de mare viteză.

În continuare, paleta de texturi și arome a preparatului este completată cu o reducție de mere, pentru care sucul de mere verzi împreună cu mierea, zahărul brun, anasonul stelat, cuișoarele, muștarul boabe și coriandrul boabe sunt lăsate la fiert. 

Pentru tarta de ceapă, cepele tăiate pe jumătate sunt puse la caramelizat în puțin ulei și unt, apoi sunt introduse în cuptor pentru o mai bună gătire. Odată scoase se la cuptor, într-un vas ramekin uns cu reducția de mere realizată anterior sunt așezate bucățile de ceapă, apoi sunt acoperite cu un strat de aluat. Tarta rezultată este gătită la cuptor până devine rumenă și apetisantă. Poftă bună!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni