Tartar de vită cu mousse de foie-gras și noisette de pere

Tartar de vită cu mousse de foie-gras și noisette de pere
INGREDIENTE:
Mușchiuleț de vită 
Ficat de gâscă
Pere
Muștar Dijon
Smântână lichidă
Ardei iute
Ghimbir
Anason
Zahăr
Ulei kalamata
Vin alb
Sare
Piper
 
MOD DE PREPARARE:
Pentru tartar, mușchiulețul de vită este tăiat bine cu ajutorul unui cuțit, apoi este amestecat cu ardei iute verde, ghimbir sotat în ulei kalamata, sare, piper, puțin ulei kalamata și muștar Dijon. 
Mousse-ul de foie-gras este realizat din ficat de gâscă gătit în smântână lichidă, asezonat cu sare și piper, apoi mixat cu ajutorul unui blender de mare viteză.
La final, preparatul este completat cu noisette de pere fierte în vin alb aromatizat cu anason și zahăr. 
 
Balotină din mușchiuleț de berbecuț cu millefeuille de cartofi cu ciuperci 
 
INGREDIENTE:
Mușchiuleț de berbecuț
Brânză Brie
Smântână lichidă
Pudră de cărbune
Cartofi
Ciuperci
Baby spanac
Sfeclă roșie
Păstârnac
Sparanghel
Cimbru
Ceapă
Zahăr
Vin roșu
Ouă
Ulei
Unt
Sare
Piper
 
MOD DE PREPARARE:
Pentru balotină, mușchiulețul de berbecuț este tăiat, iar capetele sale sunt mixate într-un blender de mare viteză alături de sare, piper, baby spanac, un ou și smânână lichidă, rezultând o farsă. În continuare, mușchiulețul este tăiat pe jumătate, se asezonează cu sare, piper și pudră de cărbune, apoi se rulează în folie alimentară și se introduce la rece. După ce s-a răcit, pe o folie alimentară se întinde farsa, o bucată din mușchiuleț, apoi se rulează și se introduce la cuptor (30 de min., 70 de grade Celsius). După gătirea la cuptor, balotina este brezată în puțin ulei, pentru a căpăta o culoare apetisantă și pentru a sigila toate aromele în interiorul produsului. 
Pentru millefeuille, cartofii sunt curățați de coajă, apoi tăiați în felii subțiri care se pun la fiert (și se scot în apă rece după fierbere). În continuare se realizează o umplutură: într-o soteuză se pun ciupercile care se aromatizează cu cimbru, sare, piper, brânză brie și smântână lichidă. După realizarea umpluturii și fierberea feliilor se cartofi se formează „straturile”: într-un vas uns cu unt se adaugă un strat de felii de cartofi, un strat de umplutură, alt strat de cartofi, alt strat de umplutură și, la final, încă un strat de cartofi, apoi se adaugă puțin ulei de măsline deasupra și se introduce la cuptor până ce cartofii devin rumeni și apetisanți. 
Garnitura preparatului constă în noisette de sfeclă roșie, noisette de păstârnac și vârfuri de sparanghel, toate blanșate, apoi sotate în unt. 
La final, preparatul este înnobilat cu un sos realizat din unt, ceapă, zahăr, vin roșu și cimbru. Poftă bună! 
 
 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni