Biftec tartar

Biftec tartar
Biftec tartar

INGREDIENTE: 
Mușchi de vită 
Ouă 
Muștar Dijon 
Capere 
Boabe muștar fermentate
Ulei de măsline 
Sare
Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, mușchiul de vită este tăiat în trei bucăți. Prima bucată este tocată mărunt cu ajutorul unui cuțit. În continuare, pe un pat de gheață, într-un vas se amesteca cu telul gălbenușurile, muștarul, caperele, boabele de muștar fermentate și se aromatizează cu sare, piper și ulei de măsline. La final este adăugat mușchiul de vită tăiat și se amestecă totul până se omogenizează.

Șnițel de vită și mușchiuleț de vită la cuptor cu legume sotate în unt

INGREDIENTE:

Mușchi de vită
Ouă 
Făină
Pesmet panko
Zucchini
Baby morcovi
Sparanghel
Usturoi
Rozmarin
Cartofi violet
Zahăr brun
Unt
Ulei
Sare
Piper

MOD DE PREPARARE:

A doua bucată din mușchiul de vită este frăgezită cu ajutorul unui ciocan special, după care este aromatizată cu sare și piper. În continuare, mușchiul este panetat într-un amestec realizat din făină, ou și pesmet panko, apoi se rulează și se prăjește în baie de ulei.
 
Pentru un plus de gust și textură, interiorul șnițelului este umplut cu zucchini, baby morcovi și sparanghel sotate în unt cu ulei și aromatizate cu sare, piper, zahăr brun și usturoi.
 
Ultima bucată din mușchiul de vită este legată cu sfoară alimentară, condimentată cu sare și piper, apoi este brezată în unt și aromatizată cu rozmarin și usturoi. În continuare, mușchiul este introdus la cuptor.
La final, preparatul este înnobilat cu chipsuri din cartofi violet, pentru care feliile de cartofi sunt lăsate câteva minute în apă cu gheață, după care sunt prăjite în baie de ulei. Poftă bună!
FOTO: ARENA BUCĂTARILOR 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni