De unde vin Florile?! – Aflăm duminică, într-o nouă ediție România, te iubesc!

De unde vin Florile?! – Aflăm duminică, într-o nouă ediție România, te iubesc!

Duminica aceasta, în zi de sărbătoare, Cosmin Savu ne va răspunde la întrebarea: De unde vin florile?. Pe vremuri, la noi în țară, exista o industrie floricolă dezvoltată, acum, însă, nu mai producem, suntem doar... cumpărători! Nu ratați duminică, de la 18:00, o nouă anchetă marca România, te iubesc!.

Industria și comercializarea florilor a cunoscut, în România, schimbări dramatice. De la agonia închiderii unităților de producție, la frenezia importurilor de plante verzi și flori. Un domeniu care astăzi scoate din buzunarele românilor sute de milioane de euro.

„Cu toții iubim florile, nu este eveniment din viața familiilor noastre care să nu fie însoțit de un buchet de flori și, pentru că industria noastră floricolă a avut de suferit, acum mărim profiturile unor jucători economici din alte țări. România a devenit o piață importantă pentru plante verzi și flori. Iar această creștere poate veni la pachet și cu o oportunitate pentru producătorii români. Este nevoie de investiții în tehnologie și răbdare, iar industria florilor este atractivă pentru investitori, dar este nevoie și de sprijinul autorităților în cercetare și promovare”, a spus Cosmin Savu.

Dacă înainte de 2007, la intrarea noastra în Uniunea Europeană, românii cheltuiau sub 50 de milioane de euro pe achiziții de flori, astăzi sectorul se apropie de 550 de milioane de euro. Cosmin Savu ne va arăta cum în locurile unde se plantau flori, au ajuns deșeuri și va ajunge în Olanda – unul dintre locurile de unde ajung florile în buchetele noastre.

Noua ediție România, te iubesc! poate fi urmărită duminica aceasta, de la 18:00, la PRO TV și pe VOYO.

 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Exclusiv PRO TV Plus

Articole pentru emisiune Exclusiv PRO TV Plus

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni