• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul Leilor, 17 octombrie 2023. Filip Mastică răspândește valoroasa tradiție a familiei sale cu afacerea „La Calcan”

Imperiul Leilor, 17 octombrie 2023. Filip Mastică răspândește valoroasa tradiție a familiei sale cu afacerea „La Calcan”

Provine dintr-o renumită familie de pescari de la Marea Neagră și a transmis pasiunea din tată în fiu printr-un business de succes! Filip Mastică și-a prezentat afacerea „La Calcan”, dar și povestea din spatele ei în fața celor cinci mari antreprenori din România.

Gallery

​Produsele restaurantului cu specific pescăresc „La Calcan” sunt preparate de către bucătăresele locului, dupa rețetele dobândite din moși-strămoși. Totul a început cu o plasă aruncată în Marea Neagră, iar restul este istorie!

Filip poartă numele bunicului său cu mândrie și vrea să ducă cât mai departe meșteșugul neamului, așa că și-a făcut curaj și a intrat în „cușca leilor”. Prezent în fața celor cinci investitori, tânărul antreprenor le-a cerut suma de 500.000 de euro pentru 25% din afacerea sa.

„România are o mare problemă atunci când vine vorba despre peștele proaspăt. Delta Dunării este unică în lume, un loc spectaculos, cu o biodiversitate incredibilă și, totuși, când te duci să vizitezi, mănânci numai pește congelat din Marea Nordului.

M-ar bucura să văd că există un sistem care să schimbe această paradigmă și să avem pește proaspăt”, a spus Dragoș Petrescu după ce Filip Mastică și-a prezentat afacerea „La Calcan”.

Invitați la masă, pentru a gusta din preparatele gătite conform tradiției, cei cinci antreprenori s-au convins pe loc! Filip Mastică i-a cucerit cu business-ul „La Calcan” și chiar i-a câștigat drept clienți, dar Dragoș Petrescu a avut o altă propunere pentru tânărul de 21 de ani.

„Filip, viitorul României mi-aș dori să fie în tineri ca tine. Să facem o cherhana cu 500.000 de euro nu se poate. În schimb, am un prieten care are o cherhana de care nu este mulțumit, dar ai putea să vii și să te uiți la ea să vezi dacă ai putea face ceva.

Dacă găsim un mecanism prin care să devină profitabilă, aș fi gata să investesc în ceva care există deja”, a fost propunerea lui Dragoș Petrescu pe care Filip a acceptat-o pe loc.

Povestea afacerii „La Calcan”

În anii '90, bătrânul Filea, un pescar veteran, îi relata fiului său o întâmplare ce urma să-și mențină glasul generații întregi. Povestea era despre cum acesta a prins cel mai mare sturion pe care l-a văzut Delta vreodată: un mascul de 504 kg! Își amintea cum 10 oameni trăgeau de plasă fără să îl clintească.

Auzind această poveste de atâtea ori când era copil, Filip și-a dorit să o facă cunoscută tuturor. Fiul acestui pescar legendar este tatăl lui Filip, Valentin, care nu-i deloc mai prejos, menținând titlul celui mai mare pescar din Delta Dunării în prezent. Copil fiind, tatăl îl lua cu el mereu la pescuit, învățându-l toate secretele acestei arte.

Scopul lui Filip este să facă celebră tradiția pescărească în tot restul țării pentru ca România să aibă parte de gustul proaspăt și autentic al peștelui.

Vezi momentul complet în videoclipul de mai sus

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni